Dobos Sándor, 2018.12.18. | Judo

A harmadosztály küzdelmeit nyerte meg a Budai Judo Akadémia felnőtt küldöttsége, és jövőre már a másodosztályban indulna az ob-n.

Zalaegerszegen rendezték az év utolsó jelentősebb judoeseményét, az országos felnőtt csapatbajnokságot. Bere Tamás szakosztály-igazgatót kérdeztük arról, milyen célkitűzésekkel indult el a Vasas a viadalon, és ezekből mit sikerült megvalósítani.

„Már az év elején beterveztük, hogy elindulunk a csapatbajnokságon, de sajnos az év végi teendők miatt a felkészülésünkre nem jutott annyi idő, amennyi szükséges lett volna. Mindannyian sok mindennel foglalkozunk, dolgozunk a judo mellett, ettől függetlenül persze valamennyire edzésben vagyunk. A csapatunk erejét, óriási egységét és lelkesedését mutatja, hogy meg tudtuk nyerni a harmadosztályú bajnokságot, amiben nyilván sokat segített a múltunk is. Végül négy mérkőzést vívtunk, mindegyiket meg is nyertük. Egy mérkőzés során öt súlycsoportban küzdöttek, azaz négyszer öt meccset vívtunk, a húszból tizenkilencet sikerült megnyerni. Sok szép győzelmet arattunk, de azért mi a helyén kezeljük ezt az elsőséget, elég vegyes volt a csapatok összetétele” – fogalmazott Bere Tamás, aki 11 év után tért vissza a tatamira, és két fiatal judóssal meccselt, ellenük nagyon könnyen sikerült győznie (ebben a súlycsoportban Székely Zoltán küzdött még).

66 kg-ban Göndöcs Attila küzdött a Vasas színeiben, és közel az ötvenhez is remekelt, minden találkozóját hozta, ami lélektanilag is fontos, hiszen ő kezdte a mérkőzéseket. De ki kell emelni a nehézsúlyú Urbán Gergőt is, aki nemrég érkezett a Vasashoz, és itt is marad majd a klubban a tervek szerint.

„Úgy érzem, elkezdődött egy folyamat, felnőtt szinten is fejlődne a Vasas, jövőre a másodosztályban szeretnénk indulni, sőt, akár két csapatot is ki tudunk majd állítani – talán egyiket az első osztályban is. A rendszeres jelenlétünkkel példát is tudunk mutatni a fiataloknak, és abban is bízhatunk, hogy még többen jönnek hozzánk judózni, ott vagyunk a hazai judo térképén minden szinten. Egyéniben ls csapatszinten is vannak fejlődési lehetőségeink mindent összevetve, de már így is büszkék lehetünk a 410-420 pontunkra az egyesületi rangsorban, lényegében megtripláztuk a pontok számár az előző évhez hasonlítva” – tette hozzá az örömteli hírt Bere Tamás.

A Vasas SC tagjai az ob-n:

-66 kg: Göndöcs Attila
-73 kg: Burján László
-81 kg: Makhult Mihály
-90 kg: Bere Tamás, Székely Zoltán
+90 kg: Urbán Gergő


Hirdetések