2008.03.08. | Kézilabda
Újabb élcsapat érkezett péntek este a Fáy utcába és újra csak egy góllal voltak jobbak nálunk, Papp György csapatának nincs szerencséje ebben a szezonban.

Uniqa Vasas - DVSC-Aquaticum 21–22 (14–15)
Fáy u., 600 néző 
Vezette: Medve, Tóth I.

Vasas: Guiu – Kovács B. 4, Sterbik A. 3, Kupricsenkova 2, Gaál A. 2, Pollaková 2, Lőw A. 5. Cs: Tóth Zs. (kapus), Szalontai, Szeberényi 1, Ferencz, Kolos, Balog B. 2 (2), Gorova. Edző: Papp György

Debrecen: Triffa – Csáki 1, Latakaite 2, Szűcs G. 7, Szabó V. 4, Tóth E. 2, Nagy I. 3. Cs: Kiss É. (kapus), Benyáts 3 (1), Micsics, Stuparicová.  Edző: Skaliczki László

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 6. p.: 3–4. 18. p.: 10–10. 36. p.: 14–17. 40. p.: 17–17. 55. p.: 20–22
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/1

Rossz előjelekkel indult a mérkőzés, két kulcsemberünk hiánya miatt Papp Györgynek át kellett szerveznie a csapatot. Nagy Krisztina egy makacs megfázás miatt, már hetek óta antibiotikumot szed, Balog Beáról pedig a bemelegítés alatt derült ki, hogy lázas így ő csak rövid percekig segítette társait.
Ennek ellenére jól kezdtük a találkozót az esélyesebb Debrecen ellen, főleg Kovács Bianka bátor játéka volt meglepetés, aminek több átlövés gól lett az eredménye. A csapatok támadásban villogtak, a védekezésbe azonban mindkét oldalon sok hiba csúszott, a félidőben 14-15-re vezettek a vendégek.
A második játékrészben inkább a küzdelem dominált, mindössze hét-hét gólt dobott mindkét együttes, ami egy NB I-es mérkőzésen ritka jelenség, az utolsó három percben pedig már egy gól sem született. A mieink a döntő pillanatokban hibáztak, így újabb bosszantó egy gólos vereséget szenvedtünk (21-22). 

Ebben a fordulóban a Kiskunhalas legyőzte hazai pályán a Derecskét, így a tabella utolsó helyére csúsztunk visza. Azt azonban tudnunk kell, hogy a hátralévő hat fordulóban ötször, a közvetlenül előttünk álló csapatokkal játszunk, így a sorsunk a saját kezünkben van.

Papp György vezetőedző így értékelte a találkozót:
- Nem érdemeltünk vereséget, a csapatom ebben a furcsa összeállításban is remekül küzdött, aminek legalább  egy pont lehetett volna a jutalma. Egész évben nagyon pechesek vagyunk, mindig a döntő pillanatokban dobunk kapufát, vagy perdül ki a labda, az addig jól teljesítő játékos kezéből, ez ma sem volt másként. 
Nagy Krisztina és Balog Bea játéka egy-egy meccsen tíz gólt jelent nekünk, azt hiszem nem így alakul a találkozó, ha a rendelkezésemre állnak.
A vereségenünkön nem szabad sokáig bánkódni, hiszen nagyon fontos meccsek jönnek, az utolsó hat fordulóban fog minden eldőlni. Úgy érzem a lányok munkájára nem lehet panasz, ha mentálisan is javulunk és hiszünk magunkban akkor a következő hetekben legyőzhetjük a riválisainkat. 
Külön szeretnék köszönetet mondani ismét a közönségünknek is, akiknek a hangját a debreceni túlerővel szemben is lehetett hallani, sokat jelent az ő bíztatásuk a csapatnak.



Hirdetések