Dobos Sándor, 2018.12.16. | Jégkorong

Kukucska Balázs U9-es csapata lett a legjobb Dunaújvárosban, a roppant rangos nemzetközi mini tornán.

Még sosem nyerte meg a Vasas a mini korosztálynak szervezett nemzetközi tornát, és magyar klub is csak egyszer, a házigazda Dunaújváros, még a 2006-os korosztályával. Tavaly Székely Csaba vezetésével ezüstérmes lett az U9-es csapatunk, most viszont sikerült egy roppant erős mezőnyben erre rátenni még egy lapáttal.

Kukucska Balázs egy éve dolgozik a korosztály mellett vezetőedzőként, ő foglalta össze a hétvégét, pontosabban a mögöttünk hagyott három hétvégét. Ugyanis múlt héten és azelőtt is rendeztek már Dunaújvárosban Santa Claus Cupot, akkor az U10-es korosztály számára.

„Két hete játszottunk először, akkor egy U10-es AA-kategóriájú tornán, és elégedett lehetek a gyerekekkel, hiszen a második legjobb magyar csapatként végeztünk a 7. helyen, a felsőházba jutottunk. Múlt héten mondhatom, hogy rendkívül erős tornán vettünk részt, ez egy AAA-minősítésű nap volt az U10-es korosztálynak, a legjobb cseh és szlovák klubokkal. Itt úgy lettünk nyolcadikak, hogy gyakorlatilag mindegyik élcsapatot megszorongattuk. Vezettünk is olykor ellenük, de a rutintalanág miatt még nem sikerült a meccsek végéig tartani az előnyt. Azt tudni kell, hogy a Santa Claus Cup Közép-Kelet-Európában az a torna, amelyik elérhető számunkra, nagyon színvonalas. Ugyanakkor nem nagyon tudunk hasonló erősségű csapatokkal játszani, ha tudnánk, akkor nagyobb lenne a rutin is ezekben a szituációkban.

Nagyon örülök, hogy vasárnap az U9-es korosztállyal meg tudtuk nyerni a tornát, összesen egy vereségünk és egy döntetlenünk volt. A körbeverés után a gólkülönbség nekünk kedvezett, szóval volt egy kis szerencse is az elsőségben, de ha azt vesszük, hogy több mint tíz góllal volt jobb a mi mutatónk, mondhatom, hogy nem érdemtelenül nyertük meg a tornát. Májusban vettem át a korosztályt a korábbi edzőktől, Jókai Gábortól és Székely Csabától, ez a mostani tornagyőzelem az ő munkájukat is dicséri, csakúgy, mint a segítők, Horváth Dávid, Szűcs Barna és Major Andrea munkáját, ez egy össznépi siker. Mind a 2009-es, mind a 2010-es korosztályunk egy homogén, jó közösség, és ez a győzelem is egy hatalmas lépés a további épülésében.”

Hogy az örömünk még nagyobb legyen, a torna legjobb játékosának Hiezl Rékát, a Vasas kis hokisát választották.

Végeredmény – XII. Santa Claus Cup, U9 AAA (2010-es korosztály):

1. Vasas SC
2. HK Nové Zámky (szlovák)
3. HC Frydek Mistek (cseh)
4. Slovakia Talents (szlovák)
5. HC Kosice (szlovák)
6. HC Byci Karviná (cseh)
7. UTE
8. Dubnica Váhom (szlovák)
9. HC Letci Letnany (cseh)
10. HC Slovan Bratislava (szlovák)
11. HOBA Bratislava (szlovák)
12. ifj. Ocskay Gábor Akadémia
13. DAB Dunaújváros
14. HC 05 Banska Bystrica (szlovák)
15. HC Lucenec (szlovák)
16. KMH Budapest

A torna legjobb játékosa: Hiezl Réka (Vasas SC)

A Vasas SC kerete a hétvégi tornán:

Gyöngyössy Márk, Gbilimou Noel, Kórik Milán, Kozák  Levente, Piros Karsa, Hajba Nándor, Rimaszombati Benjamin, Jaczkovics Vince, Zsömbölyi Péter, Kiss Gebora Bence, Hiezl Réka, Polonyi Szilárd

Edző: Kukucska Balázs, Major Andrea, Szűcs Barna, Horváth Dávid


Hirdetések