Jenkei Dániel, 2018.12.11. | Tenisz

A legkisebb korosztályok csapatbajnokságán nem talált legyőzőre a Vasas Körmöczy Akadémia lánycsapata.

Először néhány szó a play and stay-ről, amely a „rendes” tenisz előszobája a legkisebbek számára, akik piros, narancs, illetve zöldszínű labdával játszanak egymás ellen.

Ennek a műfajnak az országos csapatbajnoki döntőjét rendezték a Folyondár utcában, illetve a szomszédos Nemzeti Edzőközpontban, méghozzá komoly – természetesen elsősorban szülői – érdeklődés mellett.

A finálé hét lánycsapata közül a Vasas Körmöczy Akadémia fiataljai bizonyultak a legjobbnak a Markovits Mirabella, Nemcsek Gréta, Markovits Jázmin összeállításban, de a csapat tagja volt még Cseh Natália, Marek Réka és Armour Sophie is.

A selejtezőt jelentő csoportkör megnyerése után az eldöntőben az Alfa TI csapatát verték a vasasos lányok, méghozzá vesztett állásról fordítva.

A döntőben pedig az SVSE jött, akik a piroslabdás kör után még vezettek, utána viszont Nemcsek Gréta narancs, illetve Markovits Jázmin zöld labdával nyerni tudott, így a miénk lett az országos bajnoki arany.

Zsinór Anita, a nyertes csapatot kísérő vasasos edző így mesélt a sikerről honlapunknak:

- Ezen a szinten természetesen még az a fontos, hogy élvezzék a játékot a gyerekek, de azért sejtettük, hogy a csapatunk akár meg is nyerheti a bajnokságot. Nemcsek Gréti és Markovits Jázmin már keménylabdán edződik, így ők play and stayban nagyon ügyes játékosnak számítanak. Mindannyian túl tudtak lendülni a holtpontokon, így megérdemelték a sikert. Az eredményhirdetésnél még torták is előkerültek a többi nyeremény mellett, tehát tényleg jó hangulatban ért véget a nap.

 

fotó: huntennis.hu


Hirdetések