Dobos Sándor, 2018.12.10. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC vereséget szenvedett az Erste Liga 26. fordulójában a Megyeri úton.

Erste Liga, 27. forduló:

UTE–Schiller-Vasas HC 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Megyeri út, 316 néző, vezette
: Kincses, Mach, Árkovics, Kövesi

UTE: Duschek
Huba, Kiss Ph. – Kiss-Ruck, Kovács A. – Nagy N., Varga A. 2 – Pokornyi
Hebar 1 (1), Ropret (1), Sikorcin – Sági (1), Stefishen, Vincze P. (1) – Csanyi, Kocsis 1 (1), Nemes – Kovács S., Mansson
Edző: Szilassy Zoltán

Vasas: Koitmaa

Bukor, Szlama – Surányi, Tornyai – Bálint, Inglis – Belényesi, Farkas B.
Bödök, Csiki, Schmál – Lőczi, Majoross (1), Varga T. – Fliszár, Gágyor, Pápa – Czakó, Szlépka, Turbucz 1
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 18 (+10 perc), illetve 6 perc


Benk András és Szaller Márk sem állhatott az UTE rendelkezésére a hétfői mérkőzésen, két alapembere nélkül játszott tehát a lila-fehér együttes, de a Schiller-Vasasnál is voltak hiányzók, Székely-Mádai Gergő, Kováts Máté és Rózsa István is sérüléssel küzd.

Második alkalommal találkozott a két csapat az Erste Ligában, az első randevún 4-1-re szomorított el minket az UTE a Vasas Jégcentrumban. Hétfőn aztán szintén lila dominanciával indult a meccs (a vezetést már a 4. percben megszerezték), meglehetősen nyomasztó volt a hazaiak fölénye, amiből aztán ébredezett a Vasas, és voltak veszélyesnek tűnő próbálkozásai is az igen jó formában lévő riválisa ellen.

Bosszantó volt, hogy akkor lőtte meg második gólját a Szilassy-csapat, amikor a mieinknek voltak jó támadásvezetései, 2-0-ra vezettek a hazaiak az első harmad után.

Kapunkban Koitmaa remekelt ezen az estén, tartottuk azért magunkat, ráadásul Varga Arnold góljára volt gólt érő válaszunk is. Lőczi Árpád még csak kapuvasat találta el, Turbucz Martin viszont a szakasz utolsó pillanatában már a hálót is megrezgette: a jól játszó Majoross Barnabás lövése még kipattant Duschekről, az egykori újpesti Turbucz viszont már nem hibázott, 3-1-gyel mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik harmad elején gyorsan növelte előnyét az Újpest, Varga Arnold lőtte el messziről a korongot, Vincze Péter ott állt Koitmaa előtt, aki így takarásból nem tudta hárítani a lövést, 4-1. A 10. percben kettős emberelőnybe kerültünk egy időre, nem sikerült ezt az időszakot kihasználni és aztán a sima előnyben sem tudtunk közelebb kerülni.

A következő fórban sem sikerült hatékonyan játszanunk, ebben a játékelemben mindenképpen tovább kell fejlődnie a Vasasnak.

A végén maradt a 4-1, legközelebb december 19-én a Fehérvári Titánok ellen játszunk, idegenben.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:

„A harcossággal, a keménységgel nem volt probléma, ugyanakkor az odaajándékozott gólok visszatérő problémát jelentenek nálunk. Ezen kívül az emberelőnyös helyzetek kihasználásában hiányzik leginkább a rutin, a tapasztalat, ebben muszáj lesz fejlődni, csakúgy, mint a teljes létszámban kialakított helyzetek kihasználásában. Négy sorral megyünk végig minden mérkőzésen, függetlenül az eredménytől, mert nálunk az a cél, hogy mindenki megkapja a játéklehetőséget. Így alakulhatnak ki a játékkapcsolatok, így épülhetnek fel olyan játékosok, akik később a Vasas húzóemberei lehetnek.”

Czakó Barna, a Schiller-Vasas HC csapatkapitánya:

„Jó meccset játszottunk az UTE-val, bár az igaz, hogy az utolsó harmad nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Az elején jól tartottuk magunkat, de adtunk két könnyű gólt az Újpestnek, és utána próbáltunk szaladni az eredmény után. Úgy kell dolgoznunk a folytatásban is, mint eddig, és előbb-utóbb ennek meg lesz a gyümölcse.”

(Fotó: UTE Facebook)


Hirdetések