Dobos Sándor, 2018.12.07. | Jégkorong

Ismét jól dolgozott a Schiller-Vasas HC fiatal csapata az egyik bajnokesélyes ellen, de végül 2-0-s vereséget szenvedett.

Erste Liga, 25. forduló:

FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Pesterzsébeti Jégcsarnok, 215 néző, vezette:
Halassy, Pálkövi, Mizsák, Kövesi

FTC: Pleszkán
Rantanen, Karmeniemi – Jászai, Perrier (1) – Hegyi Á., Sarcia – Lengyel L.
Walls 1, Pavuk (1), Tóth R. – Tóth A. (1), M.  Fitzgerald, Switzer 1 – Farkas L., Rafaj, Hardi – Tóth G., Roczanov, Pozsár
Edző: Fodor Richárd

Vasas: Koitmaa
Bukor, Szlama – Surányi, Tornyai – Bálint, Inglis – Belényesi, Farkas B.
Bödök, Csiki, Székely-Mádai – Lőczi, Schmál, Varga T. – Fliszár, Gágyor, Turbucz – Czakó, Hegyi D., Szlépka
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Kapura lövések: 49:17


A korábbi két, Fradi elleni találkozón kifejezetten jól játszott a Schiller-Vasas, a Jégcentrumban csak a hajrában biztosította be a győzelmet a vendégcsapat, míg Pesterzsébeten 3-2-ra nyert a Ferencváros, miután fordított.

A tabella második helyén állnak a zöldek, de három meccsel kevesebbet játszottak Csíkszeredánál, amely a forduló előtt három ponttal járt előrébb. A Vasas legutóbb 4-3-ra megverte szétlövés után a DEAC-ot, a debreceniek épp csütörtökön verték 6-0-ra (!) a Csíkszeredát.

Az U18-as válogatottba ismét meghívott fiatal tehetségünk, Farkas Botond is ott volt a mieink keretében a péntek esti meccsen, amelyet nagyon agresszíven kezdett a Fradi. Később sikerült felvenni a ritmust a mieinknek, és Turbucz Martin révén kétszer is veszélyes lövéssel jelentkeztünk.


Fotók: Tumbász Hédi

A második harmadban is voltak próbálkozásaink, de tény, hogy a Ferencvárosnak jóval több, 31:14 volt a kapura lövési arány „40” perc után, ráadásul a 31-ből 1 be is akadt. Kicsit szerencsétlenül, mert talán Czakó Barna is beleért Switzer lövésébe, mindenesetre 1-0-ra vezetett a hazai csapat a második szünetben. Jól dolgozott a Vasas, csúsztak-másztak a srácok. Bödök Bence az egyik kemény ütközés során megsérült, ápolni kellett, a harmadik harmadban nem játszott.

Abban a harmadban, amelyben 18 másodperc alatt megszerezte a második, végül mindent eldöntő gólt a Fradi, Walls talált be, 2-0 lett a vége.

Hajtós, férfias találkozó volt, a Vasas kemény csatára késztette a Ferencvárost. Folytatás hétfőn, az UTE otthonában.

Ladányi Balázs vezetőedző: 
"Egyetlen dologgal lehetek elégedett: a végeredménnyel, amely nem tükrözi a mérkőzés valós képét. Nem voltunk egy súlycsoportban az FTC-vel, de hátul jól zártunk és kiváló volt a kapusteljesítményünk, így kevés gólon tudtuk tartani a Fradit."


Hirdetések