Jenkei Dániel, 2018.12.06. | Röplabda

Temesváron is magabiztosan nyert a Vasas Óbuda a Challenge-kupában.

Challenge-kupa főtábla, I. forduló, 2. mérkőzés

UVT Agroland Timisoara (román) - Vasas Óbuda 0:3 (-17, -13, -25)

Temesvár, 150 néző. Vezette: Jordanov (bolgár), Cevik (török)

Timisoara: Petra 2, Orle 7, Lupescu 5, Iancu 6, Koseková, Jovanovic 3. Csere: Pusic, Catargiu (liberók), Orlandea 1, Carbuneanu 3, Miclaus 3, Vasilica 3, Radu. Vezetőedző: Bogdan Paul

Vasas: Ana Tiemi 4, Kostelanská 14, Ambrosio 8, Villám L. 7, Török 8, Abdulazimova 1. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály, Erzen 2, Manninger, Durst. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Továbbjutott a Vasas Óbuda.


A románok elleni 3:1-es hazai diadal után magabiztosan utazhattunk Temesvárra, bár éppen a Vasas Óbuda bizonyította be korábban a szlovén Rogoza ellen, hogy ilyen hátrányból is fel lehet állni hazai pályán.

A mieink végül nem estek ebbe a hibába, igazi profi csapat módjára készültek, már szerdán edzettek a helyszínen, igaz nem éppen ideális körülmények és időrend mellett, a meccs napján pedig jöhetett a szokásos videózás.

Az ellenfél elemzése olyannyira jól sikerült, hogy rögtön egy nagyon magabiztosan megnyert szettel indítottuk a visszavágót, a hazaiak mindössze 17 pontig jutottak.

A második játszmában pedig még egy lapáttal sikerült rátenni, ekkor csak 13 pontot engedélyeztünk a Temesvárnak, így 2:0-lal, nagyjából fél óra alatt eldöntöttük a továbbjutást...

Maroknyi szurkolótáborunk és a csapat számára önfeledt játék következhetett a harmadik szettben, mindenki lehetőséget kapott Gluszak mestertől, így a fiatalok mellett az új szlovén igazolásunk, Darja Erzen is letehette névjegyét néhány szép ponttal.

Szokatlan összeállítás ide vagy oda, még így sem tettük meg azt a szívességet az ellenfélnek, hogy kiengedjük a kezünkből a játszmát. Ezúttal kicsit izgalmasabb körülmények között, de feltettük az i-re a pontot.

Ennek köszönhetően 0:3-lal és a rendkívül magabiztos továbbjutás örömével várhatjuk harmadik Challenge-kupa ellenfelünket az idei kiírásban. Felkészül egy újabb szlovén csapat, a Nova Gorica.


Hirdetések