Jenkei Dániel, 2018.12.04. | Labdarúgás

Kiestünk a Magyar Kupából a Debrecen ellen.

MAGYAR KUPA, 8. FORDULÓ

VASAS FC – DVSC 1-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion,
Vezette: Szőts G. (Varga, Márkus)


Vasas: Bősz – Szivacski, Talabér, Szilágyi Z., Hajdú (Borbély 57.) – Király B., Kovács M. – Hinora, Szatmári (Nagy Z. 84.), Murka (Rétyi 76.) – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
 

DVSC: Kosicky – Kinyik, Pávkovics, Mészáros, Barna – Bódi, Jovanovics, Haris, Nagy K. (Szécsi M. 70.) – Takács (Avdijai 58.), Damásdi (Varga K. 58.). Vezetőedző: Herczeg András
 

Gólszerzők: Bódi (0–1) a 45. , Király B. (1–1) a 61., Jovanovic (1–2) a 72. percben

Kiállítva: Szilágyi Z. (92.)


A viszonylag eseménytelen első félidőt egy igencsak könnyű síppal befújt tizenegyes rázta fel a játékrész legvégén. Hajdú buktatott egy hajdúságit, de ez olyan megmozdulás volt, amit mezőnyben sem igen fújnak be, szemmel láthatóan még a csatárt is meglepte, hogy tizenegyest kapott az eset után.

A rutinos Bódi viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon, így debreceni előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe. Nekünk pedig bőven lehetett hiányérzetünk, hiszen minimum egyenrangú partnerei voltunk addig a Lokinak.

Szanyó Károly bátran lehetőséget adott a fiataloknak ezen az estén is, Kovács Milán végig remek megmozdulásokkal vétette észre magát, ha a második félidőben döntetlennél bemegy az emelése, a meccs hőse lehetett volna, de beállt az akadémisták közül Rétyi Róbert és Nagy Zoárd is.

Kicsit előreszaladtunk, kronológiailag az egyenlítő gólunk következik, amely a sokadik remek támadásunk végén született: Borbély kitűnő labdája után Király Botond (egy újabb fiatal) higgadt góllal egalizált.

Ebben a periódusban benne volt a levegőben a fordítás is, de mégsem mi szereztük a második gólt, hanem a vendégek, amikor is a 61. percben Szivacski feleslegesen ért bele egy lövésbe, ami így megpattanva akadály nélkül csapódott Bősz kapujába.

A második vendéggól után is próbálkoztunk becsülettel, a nagy igyekezetben Szilágyit például ki is állították, de a gól már nem jött össze, így összességében bosszantó módon estünk ki.

Amit viszont a csapat ma mutatott játékban és harciasságban, azzal az NB II-ben szinte minden meccset meg lehetne nyerni...


Hirdetések