Jenkei Dániel, 2018.12.04. | Műkorcsolya

A Vasas műkorcsolyázója kiválóan szerepelt hazai közönség előtt.

„Advent a Jégen” – ezzel a mottóval hirdetett versenysorozatot a Magyar Korcsolyázók Szövetsége, amelynek keretein belül 14 nap alatt 4 nemzetközi viadal érkezik Magyarországra.

A sorozat első állomása a Christmas Cup volt, amelyen a felnőttek között Tóth Ivettért szurkolhattunk.

Vasasos versenyzőnk igencsak kitett magáért, hiszen a rövidprogramja gyakorlatilag hibátlanul sikerült, minden elemet meg tudott csinálni, így 10 pontos előnyre tett szert ezt a felvonást követően.

Ez azonban nem jelentett számára túlzott nyomást, hiszen másnap a kűrben tovább tudta növelni az előnyét, így magabiztos fölénnyel nyerte meg a budapesti versenyt a finn Saarinen és az olasz Leccardi előtt.

- Mind a kűr, mind a rövidprogram jól és kiegyensúlyozottra sikerült, akárcsak az előző versenyemen, és ennek nagyon örülök, hiszen a szezon korábbi részében éppen a hullámzó teljesítményem okozott fejtörést. Rám sokszor bénítólag hat a hazai jég, de most ezzel is sikerült megbirkóznom. Persze hiába most kaptam a legjobb pontokat, azért rengeteg olyan dolgot találtunk még, amin lehet javítani, így lesz munkánk a következő versenyig. - mondta el Ivett a kellő önmértékletességgel szavaiban.

Versenyzőnk edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia pedig így értékelt röviden honlapunknak:

- Ivett mindent megcsinált, amit kértünk tőle, így mindkét nap mosolyogva, boldogan tudott lejönni a jégről. Nagyon fontos lépés számunkra, hogy zsinórban a második versenyén jól és kiegyensúlyozottan tudott korcsolyázni. Hibák és csiszolnivaló persze mindig van, így még lesz feladatunk a Négy Nemzet Bajnokságáig.

Az említett Négy Nemzet Bajnoksága egyébként egyben országos bajnokság is lesz Tóth Ivett számára, ez a verseny december 13. és 15. között lesz Budapesten.

 

fotó: MOKSZ


Hirdetések