Jenkei Dániel, 2018.12.02. | Kézilabda

Zsinórban a második rangadóját is megnyerte Varga Márta csapata.
 

Kispest NKK - Vasas 22-25 (13-14)

Vasas SC: Tzintzis - Hansághy 1, Kiss 1, Németh 1, Ivanics 4, Takács 7(1), Moharos 1.

Csere.: Antóni (kapus), Imrei 3, Hadnagy 2, Varjú 2, Mester 1,Szatmári 1, Szecsődi 1, Lízer,

Vezetőedző: Varga Márta

Hétméteresek: 8/5 ill. 1/1. Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc


Kőkemény az őszi szezon hajrája női kézilabdázóink számára, egymást érik a rangadók.

Múlt hétvégén a Göd ellen jó irányt vett csapatunk, most vasárnap pedig Soroksáron, a nagy rivális Kispest ellen kellett folytatni a sorozatot.

A meccs presztízsét jól mutatja, hogy hétközben a Vasas-szurkolók meglátogatták a lányokat, és meséltek nekik a fővárosi derbi megnyerésének fontosságáról.

Hogy aztán ez mennyit tett hozzá a csapat mentalitásához, az nem egyszerű feladvány, de tény, hogy hatvan percen át megalkuvást nem ismerő Vasast láthattunk a piros-feketék ellen.

Az első félidő után eggyel mentünk, és már ekkor érezhető volt, hogy nem lesz egyszerű idegenben nyernünk, jóval többször sújtották csapatunkat büntetőkkel és kiállításokkal, mint a kispestieket, de elég csak a jegyzőkönyvre rápillantani.

A gólvonalunk előtt remeklő Tzintzis Alexandra azonban végig ellenszer tudott lenni a hazai rohamok ellen, így ahogy a Göd ellen, úgy most is extra kapusteljesítményből építkezhettünk.

És építkeztünk is!

A második félidőben Takács Fruzsina és Ivanics Dóra gólerős játéka mellett a fiatal Varjú Liliána is remekelt csereként beállva, így a véghajrára sikerült minimálisan meglépni az ellenféltől, de a háromgólos végső siker ellenére igazán csak a lefújáskor nyugodhattunk meg.

Sőt, Varga Márta vezetőedzőnek még ekkor sem sikerült teljesen:

- Még nehéz higgadtan értékelnem, a mérkőzés hatása alatt vagyok, jó értelemben vett drukk és feszültség munkálkodott bennem végig, és ezek a bizonyos kövek még nem gördültek le rólam. Le a kalappal a lányok előtt, mert az egész meccsen fantasztikus mentalitást mutattak. Ma ez a szellemiség volt a győzelem kulcsa, de azért a parádésan védő Tzintzis Alexandrát külön ki kell emelnem. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és tényleg felfokozott hangulatban kellett kézilabdáznunk, de mindig volt lelkiereje a csapatnak, hogy megoldja a nehéz helyzeteket. Ezért külön köszönet jár a remek drukkereinknek is. Az ilyen sikerek miatt érdemes kézilabdázni vagy kézilabdaedzőnek lenni, vagy kézilabdameccsre járni. Most már csak az Orosháza ellen kell hasonlót nyújtanunk, és akkor összességében szép élményekkel mehetünk telelni.

 

fotók: Kispest NKK


Hirdetések