Dobos Sándor, 2018.12.02. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC nagyszerű, közönségszórakoztató mérkőzésen verte meg a tabella negyedik helyén álló Debrecent az Erste Liga 24. fordulójában.

Erste Liga, 24. forduló:

Schiller-Vasas HC–DEAC 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Vasas Jégcentrum, 300 néző, vezette: Mach, Halassy, Bedő, Sindel

Vasas: KOITMAA (TÓTH B.)
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai (1) – Bálint, SEREGÉLY – Bugár, Kováts M.
BÖDÖK 1, Csiki, SZÉKELY-MÁDAI G. 1 (1) – Lőczi 1, Szlama, VARGA T. (1) – Fliszár, Gágyor, Turbucz 1
Edző: Ladányi Balázs

DEAC: Hetényi Z.
Behal, Markov – Kovács B., Vuorijarvi – Antal, Hetényi P. – Erdei, Szokolov
Berta (1), Kuleshov 1, Németh A. (1) – Hári N., IZACKY 1 (2), Turcotte 1 – Kozma, Molnár D., Silló – Márton, Salló, Vincze P.
Edző: David Musial

Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Kapura lövések: 31:40


Harmadszor találkozott az Erste Liga idei szezonjában a két csapat, de először a Vasas Jégcentrumban. Egyszer hosszabbításban, egyszer rendes játékidőben kaptunk ki a debreceniektől, akik legutóbb 10-1-re verték a Hokiklub Budapestet.

Az 5. percben megszerezte a vezetést a Vasas, a mostanában egyébként is gólerős Bödök Bence oldotta meg gyönyörűen a helyzetet. Nagy kérdés volt, hogy kezeli majd a csapat ezt a szituációt, merthogy nem nagyon voltunk előnyben mindezidáig a meccsek kezdeti szakaszában. De hát ezt is ki kell próbálni ugyebár…

Meg is lehet toldani, a 8. percben már 2-0-ra mentünk, Lőczi Árpád a levegőből tolta be a korongot. És nem volt megállás, Turbucz Martin is végigszlalomozott a védők között, és kilőtte a debreceni kaput, a 10. percben 3-0 állt az eredményjelzőn! Parádé!

Azért a DEAC is figyelt, hogy ne dőljön el sok minden az elején, Turcotte szépített, 3-1 volt az állás az első szünetben, jól mentek a fiúk, és Koitmaa is jól védett.

A második harmad 8. percében jött el az első (!) kiállítás, Inglis Ákost küldték ki a játék késleltetéséért. 40 másodperccel a kiállítás lejárta előtt Kuleshov maradt ott a kapu bal torkában, és szépített, 3-2, ez már veszélyessé kezdett válni. Csúsztak, másztak a srácok, nagyon beleerősített a DEAC, de végül sikerült megúszni újabb bekapott gól nélkül ezt a szakaszt.

Őrült izgalmakra számítottunk ezek után a harmadik harmadban, és ez el is jött, főleg azután, hogy Izacky egyenlített. Benne volt a pakliban, hogy a Vasas is szerez gólt, de alapvetően a Debrecen nyomott rendületlenül. Álltuk a sarat, így 3-3 után következhetett a hosszabbítás.

A 3 a 3 elleni játék alkalmával kiállítottak egy debreceni játékost, így emberelőnybe kerültünk, 4 a 3-ban támadhattunk. Bukor Rajmund állt a legközelebb a gólhoz, kapuvasat lőtt, majd az utolsó utáni pillanatban egyedül ment a kapura, elhúzta a kapus mellett is a korongot, de mellélőtt. Nagy kár volt érte.

Jöhettek a büntetők, amelynek során viszont jobban célzott a Vasas. Bödök Bence, Turbucz Martin és Lőczi Árpád ugyan hibázott, Székely-Mádai Gergő nem, míg a másik oldalon mindenki kihagyta a maga büntetőjét, amelyben elévülhetetlen érdemei vannak kapusunknak, Tóth Balázsnak. Merthogy a büntetőkre ő állt be a kapuba.

Győzött a Vasas, ezzel két pontot szerzett, a Vasas Jégcentrumban először.

Revák Zoltán másodedző: - Fiatal csapat lévén meg kell tanulnunk, milyen az, amikor az ellenfél rohan az eredmény után, és nem mi. Az elmúlt pár mérkőzésen már tisztán látszott, hogy egyre közelebb vagyunk az ellenfelekhez. Vannak, akik még mindig úgy gondolják, hogy nem sikeres a mi projektünk, de a mai mérkőzés és győzelem is bizonyítja, hogy van potenciál a csapatban. Úgy érzem, jó úton járunk, óriási gratuláció a srácoknak, nagyon sokat tettek azért, hogy ma győzzünk.

David Musial: - Az a csapat, amelyik az első 15 percben alszik, nem érdemli meg a győzelmet. Ezt nem értem, hiszen olyan játékosokról beszélünk, akik pénzt kapnak a munkájukért. Pozitívum, hogy utána 0-3-ról 3-3-ra egyenlítettünk, de aztán ötből öt büntetőt elhibáztunk.  Nem tudok mit mondani, ez egy nagyon rossz meccs volt, reméljük, ennél csak jobb lesz.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések