Dobos Sándor, 2018.11.30. | Jégkorong

Voltak remek pillanatai a Schiller-Vasasnak, de végül ismét az ellenfél örülhetett a győzelemnek.

Erste Liga, 23. forduló:

Schiller-Vasas HC–UTE 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Vasas Jégcentrum, 500 néző, vezette: Rencz, Berger, Kövesi, Váczi

Vasas: Koitmaa
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai – Bálint 1, Seregély – Kováts M., Szlépka
Bödök, Csiki, Székely-Mádai G. – Lőczi, Szlama, Varga T. – Fliszár, Gágyor, Turbucz – Czakó, Hegyi, Kreisz
Vezetőedző: Ladányi Balázs

UTE: Sila
Huba, Szaller – Kiss P. J., Kiss-Rusk – Nagy N., Varga A. 1 – Kovács A.
Hebar, Ropret, Sikorcin – Benk (2), Sági 1, Stefishen 1 (1) – Csanyi, Nemes, Vincze P. 1 – Kocsis F., Kovács S., Szalma
Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Kiállítások: 14, ill. 8 perc
Kapura lövések: 28:36


Először találkozott az Erste Liga idei szezonjában a két csapat, a versenynaptár így alakult, így mindenképpen csemegének számított a pénteki játéknapon a meccs. Kerületi rangadónak is mondhatjuk ezt a mérkőzést, és hát a két anyaegyesület múltja miatt sem utolsó egy Vasas-UTE, bármelyik csapatsportágról is legyen szó. Nem véletlen, hogy sokan ki is látogattak a Jégcentrumba.

A mieink tavaly éppen az UTE-t győzték le a juniorbajnokság bronzmérkőzésén, jól tudjuk, hogy jelenlegi csapatunk magját ez a fiatal közösség jelenti. Ez viszont már a felnőttmezőny, és bizony a meccs elején a jóval rutinosabb, válogatottakkal megtűzdelt UTE beszorította saját harmadába a Vasast, onnan csak a harmad derekára sikerült igazán kiszabadulni, akkor már lövésekkel is próbálkoztunk, Bukor Rajmund és Gágyor Péter próbálkozása jelentett igazán veszélyt.

Gólt mégis a vendégek szereztek, Vincze Péter nagyon szép csel után lőtte ki a kezdőbe visszatérő Koitmaa kapuját, 0-1. Ezzel az egygólos előnnyel, illetve hátránnyal vonulhatott pihenőre a két csapat.

A védekezéssel egyébként nem volt nagy gond a mieinknél, a második harmadban is kihúztunk egy hátrányt, inkább elöl volt viszonylag kevés lövés, nem tudtunk élni a lehetőségekkel, a harmad 8. percében például tisztán mehetett kapura Czakó Barna, de a végén csak odaért a védő botja.


Fotók: Vasas Attila

Bosszantó volt, hogy aztán egy Vasas-kapuvas után indult meg az UTE és lőtte meg második gólját, ez talán nem volt benne a játékban, merthogy jól ment csapatunk. Aztán bizakodva várhattuk a zárószakaszt, merthogy a második harmad utolsó percében Bálint Tamás kilőtte a felső sarkot, nagyon kellett ez a gól, hogy igazán jó meccs kerekedjen a derbiből (1-2).

És az is lett, remek volt a harmadik szakasz, mindkét csapat ment előre becsülettel, a két kapus is bravúrokat mutatott be. Aztán Kováts Mátét kiállították a 49. percben, és az UTE 20 másodperc alatt kihasználta a fórt, majd nem sokkal később Taylor Stefishen gólpassz után góllal is jelentkezett. 1-4-nél eldőlni látszott a meccs.

Ez így is lett, nyertek a lilák, folytatás vasárnap a DEAC ellen, ismét hazai jégen.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: 
„Nagyon sajnálom a harmadik harmadot, hogy végül az Újpest nem hagyta nekünk vagy mi magunknak nem hagytuk meg a lehetőséget, hogy kiegyenlítsünk. Az apró és persze a nagyobb hibák ezen a szinten megbosszulják magukat. Ebből kell kinőnünk, de továbbra is azt mondom, hogy kézzel fogható a fejlődés, amin az elmúlt 23 meccsen keresztülmentünk. Úgy érzem, van potenciál a csapatban, amit jelez, hogy azért ma is okoztunk kellemetlen perceket az Újpestnek.”

Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője:

„Egy jó meccset hokiztunk az ellenféllel, amely keményen dolgozott. A különbség szerintem nagyobb volt a három gólnál, a kapusuk nagyon jól védett, főleg a második harmadban hagytunk ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ha ott pontosabbak vagyunk, nagyobb lett volna a különbség, de nem is ez a lényeg, hanem azok az apró részletek, amiket lehet gyakorolni, főleg az offenzív játék tekintetében. Összességében elégedettek lehetünk.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések