Jenkei András, 2018.11.28. | Röplabda

A Challenge-kupa főtábláján egyértelműen alakuló mérkőzésen győzte le ellenfelét a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – UVT Agroland Timisoara (román) 3-1 (14, 15, -22, 18)
Folyondár utca, 150 néző.
Vezette: Zguri (albán), Todorov (bolgár)

Vasas: Ana Tiemi 9, Kostelanská 22, Da Silva 6, Villám L. 9, Török 11, Abdulazimova 15. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

Timisoara: Petra 3, Orle 17, Lupescu 7, Iancu 8, Koseková 1, Carbuneanu 5. Csere: Pusic (liberó), Miclaus 6, Vasilica 3, Radu, Orlandea 3.
Vezetőedző: Bogdan Paul

A kettős Challenge-kupa mérkőzésre kilátogatókat minden igényt kielégítő környezet fogadta szerda délután a Folyondár utcában. Sarlós Mártontól, a Vasas Óbuda ügyvezetőjétől megtudtuk: "Szilárd elhatározásunk volt az  idény elején, hogy valóban hazai környezetben játsszuk le nemzetközi kupamérkőzéseinket.  Gondolatainkat tettek követték, összefogva a Pénzügyőr férfi csapatával, igénybe véve a Szövetség tulajdonában lévő pályaborítást, azt gondolom méltó helyszínt biztosítottunk az eseménynek."

Bő másfél óra múlva pedig az is kiderült, hogy nem csak borítással és pótlelátóval készültünk, az idényben már  eddig is remeklő csapatunk gondoskodott arról, hogy a Vasasért szorítók kifogástalan hangulatba kerüljenek...

A 4:0-ás kezdés megadta az alapot, a mieink szebbnél szebb pontokkal tették reménytelenné, a soraikban egy regnáló világbajnokot is tudó (Pusic) temesváriak dolgát, és komoly fölényt tükröző arányban (21-14) nyertük az első szettet.
A folytatásban sem adtuk alább, bár szorosabbnak indult, de a második játékrészt is tízpontos különbséggel húztuk be.

Bár nem magától értetődő, de az így alakuló összecsapásokban sokszor benne van egy kisebb rövidzárlat, ami a harmadik felvonásban be is következett az oldalunkon. Elsősorban  a határozottság csökkent, erre ráérezve a román csapat, ha nem is könnyen, de szépíteni tudott.

Lengyel vezetőedzőnk azonban kézben tartotta tanítványait, a zárónak bizonyuló játékrész előtt tartott eligazítása hatásosnak bizonyult. Ellenfelünk igyekezett ugyan, de a mérkőzés hajrájában egyértelműnek tűnt, hogy ezen az estén a miénk a jobb csapat.

Bizakodhatunk abban, hogy a véleményt, egy hét múlva a visszavágó után sem kell megváltoztatnunk...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések