Dobos Sándor, 2018.11.28. | Vízilabda

Legyőzte az UVSE-t a VasasPlaket az E.ON OB I hetedik fordulójában. Bencz Rolf és Miklós Levente 4-4 gólt szerzett.

E.ON OB I, 7. forduló:

UVSE–VasasPlaket 8-11 (2-3, 3-3, 2-2, 1-3)
Komjádi-uszoda, 150 néző, vezette:
Marnitz M., Füzesi

UVSE: Bisztritsányi – Korényi 1, Korbács 1, Dala, Vigvári V. 2, Aranyi, Somogyi T. Csere: Sziládi 2, Szieben, Rábavölgyi 1, Baksa 1, Telek, Konarik. Vezetőedző: Benedek Tibor

Vasas: Jónás – Miklós 4, Hegedüs 2, Sélley-Rauscher, Halek, Takács, Simon H. 1 Csere: Bencz 4, Mátyók, Szabó B., Hőna, Vogel Simon, Hajdu A. Vezetőedző: Földi László

Ötméteresek: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Somogyi (25.), Dala D. (28.), ill. Hőna (20.), Halek (24.)


Igen nehéz meccs várt a VasasPlaketre, hiszen a Kaposvárt és a Tatabányát is legyőző UVSE volt az ellenfél. Könnyebbséget jelentett talán, hogy a meccset „otthonunkban”, a Komjádi-uszodában rendezték. A mieink két döntetlennel érkeztek a 7. fordulóig, szerette volna a csapat mind a kaposvári, mind a hazai, Tatabánya elleni meccset megnyerni, de mindkét találkozó 7-7-re végződött.

A szerdai fordulóban a Tatabánya 7-4-re megverte a Kaposvárt, így kezdődhetett a mi mérkőzésünk. Jól indult, mert Miklós Levente rögtön emberelőnyből szerzett gólt, és ezt még egyszer megismételte a negyedben, mindig mi tartottunk eggyel előrébb, 3-2-re vezettünk nyolc perc után. Baksa Benedek két hibát is összeszedett az első negyedben, ez talán nekünk kedvezett, de helyette Vigvári Vendel villogott, kétszer is betalált.

A második negyedben is jól jöttünk ki a játékhelyzetekből, még ha nem is volt minden tudatos a játékunkban. Előbb Korbács egyenlített, majd Jónás remek védései után Bencz Rolf lőtt szép gólt. Rábavölgyi Zsombor emelkedett középen, ismét egalizált az UVSE, de Bencz Rolf megint villant egyet. Sziládi Kristóf is felavatta aztán a kapunkat, de egy kissé tétova támadás végén Miklós Leventéig jutott a labda, ő meg bevágta, 6-5-re vezettünk a nagyszünetben.  

Balkezesünk aztán 5 méteresből is eredményes volt, négy gólnál járt a 17. percben, és először volt két gól a különbség. Jól védekezett a Vasas, igaz, a 20. percben Hőna Dávid kipontozódott. Mehettünk volna a plusz háromért is, de Szabó Bence hibája után Sziládi Kristóf találta meg a rést, három helyett megint egy volt a különbség, 7-6. Aztán Hegedüs Gábor fórból, kiszorított helyzetből talált be, nagyon fontos helyzetben, talán meg lehetett volna kicsit nyugodni. Ez csak részben sikerült, mert Korényi Balázs egy már kivédekezett hátrány után (melynek során Halek Márton is kipontozódott), megkaparintott egy kipattanót és gólt szerzett – 8-7-re vezettünk az utolsó szakasz előtt.

Bár hektikusan alakult a zárónegyed, sikerült a különbséget még két góllal megtoldani, Simon Henrik remek emberelőnyös gólja, Bencz Rolf két bombája mellett „csak” Baksa Benedeket tudtuk felírni a másik oldalról a gólszerzők közé.

A vége 11-8-as Vasas-siker, megvan tehát az első bajnoki győzelem.

Földi László, a VasasPlaket vezetőedzője:
„Nagyon nehéz mérkőzés volt, brusztos. Semmi más célunk nem volt ma, minthogy megnyerjük a meccset, hogy egy kis önbizalmat tudjon szerezni a csapat. Örülünk, hogy három góllal nyertünk, azt hiszem, fizikálisan egy kicsit jobban bírtuk a végét.”  

Miklós Levente, a VasasPlaket  játékosa:
„Kemény meccs volt, sokat videóztunk előtte, és ahhoz képest, amit láttunk, talán ma egy kicsit fáradtabb volt az UVSE, ez pedig a mi malmunkra hajtotta a vizet. Van egy kis hiányérzetem, mert többször is vezettünk két góllal, és hamarabb eldönthettük volna a meccset. Mindig volt azonban pár apróság, ami miatt felzárkózott az UVSE. Két olyan meccsen vagyunk túl, ahol győzhettünk volna, nagyon nagy szükségünk volt erre a három pontra.”

Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzője:
„Megmondom őszintén, nagyon meg vagyok elégedve a csapat játékával. A negyedik negyedre egygólos hátránnyal mentünk neki, ez a papírforma. Úgy éreztem, hogy kiegyensúlyozott volt a játék, de volt 3-4 olyan labda meccs közben, amit elveszítettünk, ebből pedig lefordulások születtek. Ez döntött, mert sem támadásban, sem védekezésben nem éreztem, hogy gyengébbek lettünk volna, ebben viszont igen. A Vasas kihasználta ezeket a hibákat, amihez csak gratulálni tudok.”

Sziládi Kristóf, az UVSE játékosa:
„Mindkét csapat hasonlóan játszott, de a Vasas nagyobb százalékban használta ki a helyzeteit, mi sokat kihagytunk elöl, ez döntött. Mezőnyben nem lehet elveszíteni ennyi labdát. Igen, fizikálisan megterhelő volt ez a meccs, de mindegyik OB I-es bajnoki ilyen, ez nem jelentett újdonságot.”

További eredmények:

Tatabányai VSE–Kaposvári VK 7-4 (1-0, 2-1, 3-3, 1-0)
Szolnoki Dózsa–Debreceni VSE 17-5 (6-0, 4-2, 5-2, 2-1)
Az A-Híd-OSC Újbuda–PannErgy-Miskolci VLC bajnokit csütörtökön rendezik.

A csoport állása:

1. A-Híd-OSC Újbuda 6   6 - - 100-29 18
2. Szolnoki Dózsa 7   6 - 1 90-44 18
3. PannErgy-Miskolci VLC 6   5 - 1 77-47 15
4. Debreceni VSE 7   3 - 4 58-80 9
5. Tatabányai VSE 7   2 1 4 43-66  7
6. UVSE 7   2 - 5 53-85  6
7. VasasPlaket 7   1 2 4 53-80    5
8. Kaposvári VK 7   - 1 6 41-84    1

Hirdetések