Dobos Sándor, 2018.11.28. | Vívás

A Vasas SC fiatal párbajtőrvívója fontos feladatok előtt áll, a világkupasorozat indulása után már az országos bajnokságra (is) koncentrál.

A magyar felnőtt ranglistát vezeti a korábban junior vb-arany-, ezüst- és bronzérmes Bányai Zsombor, aki remek szezont zárt legutóbb. Megnyerte az egyéni felnőtt országos bajnokságot egy éve, világkupa-győztes lett a magyar csapat tagjaként, majd a vuhszi világbajnokságon 5. lett a nemzeti együttessel.

Egyértelműen mérföldkő volt a tavalyi szezon, most már komolyabban számolnak vele a riválisok, a férfi párbajtőr szakág elismert versenyzőjeként állhatott bele az új idénybe. Az első világkupán már túl is van Zsombor, ahol egyéniben a legjobb magyar szereplést produkálta azzal, hogy feljutott a 64-es főtáblára. A csapatnak most nem volt tagja, de továbbra is a legmagasabban jegyzett párbajtőröző, így a folytatásban is joggal bízhat abban, hogy a válogatottal Tokióig is eljuthat.

A szezonkezdet apropóján beszélgettünk vele Pasaréten. Elmondta, kicsit átalakították a versenynaptárt, ez meg is zavarta, de nincs mit tenni, így kell készülni az új feladatokra. A decemberi országos bajnokságot két aranyéremmel szeretné zárni.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések