Jenkei Dániel, 2018.11.26. | Birkózás

Birkózóink a papírformának megfelelően végül harmadik helyen végeztek az NB I-es csapatbajnokságon.

Birkózóink a tavalyi Extra Liga kiesés után az NB I-ben szerepelnek a felnőtt csapatbajnoki küzdelmekben.

A kétfordulós rendszerű lebonyolítás első körében még májusban a Honvéddal, a Tatabányával és az Érddel találkoztunk a Tüzér utcában.

A visszavágóra és a végső helyezések eldöntésére pedig a mögöttünk hagyott hétvégén került sor, változatlan helyszínen.

A mieink a Tatabánya és az Érd ellen is 8-0-s győzelmet arattak, azaz egyik súlycsoportban sem találtak legyőzőre a vasasos versenyzők.

A jelenlegi erőviszonyokat elnézve a Honvéd legyőzése nem tűnt reálisnak, Ubránkovics Csaba ezért pihentette is több versenyzőjét, így ez a meccs is 8-0 lett, csak éppen nem a mi javunkra.

A lényeg ezután következett, hiszen a másik NB I-es csoport második helyezettjével mérkőzhettünk meg a bronzéremért.

A BVSC elleni dupla éremcsata 6-2, 6-2-es Vasas-győzelmet hozott, így az idei NB I-es kiírás harmadik helyén végeztünk.

Elégedett vagyok, azt gondolom, ennyi volt benne a csapatban, és ezt szépen ki is hoztuk magunkból. Nálunk továbbra is mindenki munka mellett birkózik, és van, aki csak erre az alkalomra csatlakozott hozzánk, hogy valamennyi súlycsoportban ki tudjunk állni. Ebből a szempontból le a kalappal a fiúk hozzáállása előtt. Külön kiemelném Fodor Tamást, Ferencz Gábort, Szakolczi Zoltánt, Kmegy Dánielt, no meg a fáradhatatlan Wöller Gergőt, akik remek győzelmekkel segítettek minket. Idén a Honvédot nem lehetett legyőzni, de jövőre megcélozzuk az Extraligába való visszajutást.” – ezt már Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató mondta el honlapunknak.

A jó hangulatban, három szőnyegen zajló NB I-es viadalt végül a Honvéd nyerte meg, így ők folytathatják jövőre a legmagasabb osztályban, a Dorog és a Tatabánya pedig kiesett.
 


Az előttünk álló hétvégén pedig újra csapatbajnokság következik, ezúttal a hölgyeknél.

A Vasas csapatát erősíti a három vb-résztvevő, Sastin Marianna, Köteles Alexandra és Wilson Vanessa, így mindenképpen érmes reményekkel vághatunk neki a viadalnak.

 

(fotók: Budapesti Honvéd SE)


Hirdetések