Dobos Sándor, 2018.11.26. | Vízilabda

Az országos utánpótlás-bajnokságokban két győzelem és egy vereség a mérleg. Az OB I/B-ben simán nyertünk.

OB I/B, B-csoport, 8. forduló:

Dunakanyar Waterpolo–Vasas SC 4-13 (1-2, 1-0, 1-6, 1-5)
Gólszerzők:
Radócz 2, Fleckenstein, Hajdu L., illetve Kistamás 2, Fazekas G. 2, Makszim 2, Vadovics L. 2, Steinmetz Á., Korom T., Pardi, Trombitás, Landherr

Plézer János vezetőedző:
„Komolyan vettük a Dunakanyart, mert jó csapat, úgy érzem, hogy oda is érhet a négy közé, így pedig vihetjük majd magunkkal az ellenük szerzett pontokat, ha nekünk is sikerül. Két negyedig jól bírták, aztán egy kicsit jobban koncentráltunk, és fel is pörögtünk, domináltunk. Nagyon boldog vagyok, mert a négy kapott gól önmagáért beszél. Nagyon jót tett a csapatnak ez a siker, és személy szerint nekem is.”

Csapatunk jelenleg a csoport 3. helyén áll 18 ponttal, vezet a BVSC 22 ponttal.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 8. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 14-15 (3-3, 3-2, 3-2, 2-4 – 5 méteresekkel: 3-4)
Gólszerzők:
Bozó 4, Tóth Gy. 3, Barna 2, Szporny, Korom Zs., illetve Vadovics L. 4, Pardi 3, Landherr 2, Derekas, Varda

Plézer János vezetőedző:
„Nem mi voltunk az esélyesei a meccsnek őszintén szólva. Már csak azért is, mert három centerünk is hiányzott, ilyen nem igazán fordult még elő edzői pályafutásom során. Úgy készültünk a héten, hogy tudtuk tehát, hogy igazi center nélkül állunk ki, míg a másik oldalon talán a mezőny legjobb centere lesz ott. Csapatként oldottuk meg a feladatot, és bár vezetett két góllal többször is a Szentes, mindig vissza tudtunk jönni, 5-3-ról és 7-5-ről, majd 11-9-ről is egyenlítettünk. Az 5 méteres párbaj is kisebbfajta thriller volt, már kettővel ment a Szentes, aztán Korom Dani három büntetőt is kivédett. Nagyon nagy élmény volt a mérkőzés, büszke vagyok a csapatra. Pár hete azt mondtam, valami elkezdődött, szerencsére folytatódik is.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll 12 ponttal, vezet a BVSC 24 ponttal.

Országos Serdülő Bajnokság, 8. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 12-8 (1-3, 3-2, 3-3, 5-0)
Gólszerzők
: Barna 4, Kasza 3, Kürti-Szabó 2, Rébeli Szabó 2, Korom Zs., illetve Magyar B. 2, Virt 2, Juhász 2, Fótos, Sipos

Pálffy Márton vezetőedző, aki eltiltását töltötte a meccsen, de elmondta véleményét:
„Nehéz mérkőzésre számítottunk, a Szentes egy jó csapat, amit a tabellán elfoglalt helyezése is mutat. Ennek ellenére három negyeden keresztül nagyszerűen játszottunk, kontrolláltuk a meccset. Utána viszont teljesen érthetetlen, mi történt velünk, 3-4 lefordulásgólt kaptunk, ami megengedhetetlen. Vagy mentálisan vagy valami más miatt hagytak ki a fiúk, sajnálom, kár érte.”

Plézer János edző, aki meccselt a találkozón:
„Fájó volt a találkozó, itt valahogy nem sikerült a végjátékban úgy koncentrálni, ahogy illene. Pedig ez egy nyerhető meccs volt, egyáltalán nem volt ekkora különbség a két csapat között, sőt. Sajnálom, hogy így alakult, talán a fizikai és mentális fáradtságnak köszönhető ez a negatív végjáték.”

Csapatunk jelenleg a 9. helyen áll 6 ponttal, vezet a Ferencváros 24 ponttal.

Országos Gyermek Bajnokság, 8. forduló:

Legrand-Szentes–Vasas SC 8-10 (3-0, 1-2, 1-5, 3-3)
Gólszerzők:
Makán 4, Czirbus 2, Varga M., Tóth, illetve Sárközy 4, Mintál 2, Joko 2, Tasi, Varga B.

Monostori Attila vezetőedző:
„A mérkőzés elején sajnos megint hátrányba kerültünk, ez megszokott szinte, viszont most nagyon gyorsan fel tudtunk állni. 0-3-ról jöttünk vissza, ez dicséretes, jó teljesítmények voltak a csapatban, jól védett a kapusunk, lefordulásból, megúszásból, de fórból is hatékonyak voltunk, elégedett lehetek. A Szentes azért nem olyan erős csapat, mint a korábbi ellenfeleink, és a következő, Miskolc elleni meccs is hozható, ha koncentráltan állunk bele. Remélem, ad egy kis önbizalmat a csapatnak ez a mostani győzelem, és a fiúk elhiszik, hogy sokkal jobbak, mint amit a tabella mutat.”

Csapatunk jelenleg a 13. helyen áll 3 ponttal, vezet a KSI 24 ponttal.


Hirdetések