Dobos Sándor, 2018.11.18. | Jégkorong

Nem tudta megismételni az első fordulóban mutatott gólerős játékát Debrecenben a Schiller-Vasas HC, kikapott a DEAC-tól, ugyanakkor Ladányi Balázs szerint látszik a fejlődés a csapaton az alapszakasz felénél.

Erste Liga, 20. forduló:

DEAC–Schiller-Vasas HC 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Debrecen, 510 néző, vezette:
Halassy, Kormos, Sipos, Pálkövi

DEAC: Hetényi
Behal, Markov – Kovács Bronson, Vuorijarvi (1) – Antal, Hetényi P. – Erdei
Berta (1), Kuleshov (1), Németh A. 1 – Izacky 1, Salló, Turcotte (1) – Hári, Molnár D., Silló – Márton, Szokolov, Vincze P.
Edző: David Musial

Schiller-Vasas: Tóth B.
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai – Bálint, Seregély – Belényesi, Kováts M.
Bödök, Csiki, Schmál – Czakó, Pápa, Szlama – Fliszár, Gágyor, Turbucz – Lőczi, Székely-Mádai G., Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, illetve 2 perc
Kapura lövések: 47:33


A bajnokság első fordulójában találkozott egymással a két csapat, a Schiller-Vasas HC akkor kifejezetten vagány, bátor játékkal rukkolt elő, 2-0-ra is vezetett a meccsen, de végül hosszabbításban kikapott. A DEAC azóta a bajnokság egyik legeredményesebb együttesévé nőtte ki magát, a Brassóval felváltva helyezkednek a harmadik-negyedik helyen, szóval erős ellenfélre készülhetett ismét csapatunk.

A srácok építkezhettek a Dunaújváros elleni szerdai pontszerzésből (ott 1-4-ről álltak fel, és harcolták ki a hosszabbítást), de 37 másodperc elég volt ahhoz, hogy rögtön egy más mederbe terelődjön a találkozó, Németh Attilának elég volt ennyi idő, hogy megszerezze a vezetést a hazaiaknak.

Keveset lőtt kapura a Vasas a következő időszakban, s a második harmadban azzal sem tudott hatékonyan élni, hogy kétszer is emberelőnybe került. Ebben kell még leginkább fejlődnie a fiúknak, az előnyös játék egyelőre nem megy nekünk – ellenben védekezésben jól állta a sarat a Tóth Balázzsal a kapuban kiálló Vasas. Gólt aztán Jakub Izacky révén újra a Debrecen szerzett, 2-0-ra mentek a hazaiak a 39. percben.

A folytatásban sem tudtuk támadásban gólt érően teljesíteni, pedig még kétszer előnyben voltunk a harmadik szakaszban is, így a vége 2-0 maradt.

A Schiller-Vasas legközelebb pénteken Csíkszeredában, majd vasárnap Gyergyószentmiklóson játszik, azaz következik az újabb erdélyi túra.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések