Jenkei Dániel, 2018.11.17. | Kézilabda

Nagyot küzdött kézilabdacsapatunk, de zsinórban a második bajnoki mérkőzésén szenvedett vereséget.

NB I/B, Keleti csoport, 8. forduló

Hajdúnánás SK- Vasas 28-24 (12-12)

Vasas SC: Antóni – Imrei, Németh 4, Hadnagy, Takács 5, Ivanics 4, Moharos. Cs.: Tzintzis (kapus), Kiss 7(1), Lízer 2, Hansághy 1, Szatmári 1, Mester, Szecsődi, Varjú.

Vezetőedző: Varga Márta

Hétméteresek: 9/7 ill. 1/1. Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc


A Nyíradony elleni hazai vereség után a bajnokság eddigi meglepetéscsapatához látogattunk. A Hajdúnánás a forduló előtt 5 győzelemmel és 2 döntetlennel állt a második pozícióban, a szombat esti parti után pedig egyből élre is ugrott.

Ebből már kikövetkezhető, hogy nem sikerült elvennünk a veretlenségüket. Pedig Varga Márta együttese mindent megpróbált, jól mutatta a vehemens kezdést, hogy az első három faultunkért sárga lapot kaptunk, a hetedik percre pedig már két kétperces büntetést számláltunk.

A kemény védekezés hatékonysággal is párosult, mindössze 12 gólt kaptunk harminc perc alatt, más kérdés, hogy elöl viszont rengeteg ziccert hibáztunk, így a döntetlen a hazai csapatra nézve volt hízelgő a szünetben.

Nagyjából 45 percig megmaradt a szoros állás, igazi parázs csata zajlott a pályán és a lelátón egyaránt, majd furcsa módon akkor érkezett el a törés a játékunkban, amikor mi kerültünk emberelőnybe. Ahelyett ugyanis, hogy éltünk volna a sansszal, kaptunk két gólt, így a meccs lassan szétnyílt.

A hajrában már hattal is vezetett a Hajdúnánás, ebből maradt négy gól a végére, így feltétlenül úgy érezhettük a lefújás után, hogy ebben a meccsben bizony több volt...

Ezzel Varga Márta vezetőedző is egyetértett, amikor értékelte a rangadót honlapunknak:

- Természetesen egy vereség után sohasem lehet elégedett az edző, de ez ma teljesen máshogy nézett ki, mint mondjuk a múlt heti teljesítményünk. Nagyon sok energiát tettek bele a lányaim a héten és most a meccsen is abba, hogy elvegyük a Hajdúnánás veretlenségét. Ha röviden össze akarom foglalni, hogy ez miért nem sikerült, akkor a rutin hiányát mondanám. A fiatal játékosaim még nem képesek arra, hogy hatvan percen át jó döntéseket hozzanak egy ilyen hőfokú meccsen. Az első félidőben a ziccerek rontását leszámítva remekül játszottunk, ha ott nagyobb előnyt tudunk kialakítani, akkor biztosan nem így alakul a vége. Ekkora különbség szerintem nem volt a két csapat között. Kiss Klaudia és Ivanics Dóra teljesítménye mellett Takács Fruzsina első félidei jó játékát emelném ki a mieink közül. Az öltözőben bizony sok könnyes arccal találkoztam a lefújás után, de ha ez a mentalitás marad az alap, akkor már akár jövő héten javíthatunk a Göd ellen.

 

 


Hirdetések