Dobos Sándor, 2018.11.12. | Curling

A Magyar Kupa döntőjét rendezték meg a hétvégén a Kamaraerdei Curlingpályán, a vasasos csapatok ugyan lemaradtak a dobogóról, de az azt követő értékes helyezéseket megszerezték.

A legjobban a Vasas Girling szerepelt, a korábban Kanadában edzőtáborozó, rendkívül fiatal csapatunk a Joó Linda, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Bartalus Anna összeállításban az elődöntőben 8-3-ra maradt alul a Kiss Zsolt vezette Team Kiss együttesétől, majd a bronzmérkőzésen az FTC Jaguars 10-3-ra nyert a mieink ellen.

A Girling egyébként tavaly a 9. helyen zárt a Magyar Kupában, így mindenképpen, számszerűleg is előrelépés a mostani negyedik hely. És egyébként is. Bodor Gábort, a csapat edzőjét kérdeztük az értékes helyezésről:

„Mindenképpen nagy bravúr, hogy bekerültünk az elődöntőbe, hiszen ez egy felnőttverseny volt, a mi csapatunk átlagéletkora nincs 15 év, és végül csak a felnőtt magyar női és férfiválogatott, valamint egy nagyon rutinos csapat előzött meg minket. Az egész verseny során csak tőlük szenvedtünk vereséget, szóval maximálisan elégedett lehetek a lányokkal. Nagyon jó felkészülési állomás volt ez a januári finnországi junior B-világbajnokságra, erre készülünk. Ha ott bekerülünk az első háromba, akkor márciusban indulhatnánk az A-csoportos junior-világbajnokságon, amit Kanadában rendeznek” – fogalmazott Bodor Gábor, hozzátéve, hogy a decemberi edzőtábor, valamint a heti rendszeres edzések mellett Prágában vesz majd részt a csapat egy juniorversenyen, hét másik egység társaságában.

A másik két vasasos csapat is nagyot küzdött a Magyar Kupában, a Vasas Titánok az 5., a Vasas G-Force (a tavalyi bronzérmes) a 6. helyen zárt.

A Titánok edzője, Sárdi Péter így összegzett:

„Elég jól sikerült a Magyar Kupa, persze egy icipicivel sikerülhetett volna jobban is, de nem vagyok elégedetlen. A mérlegünk lényegében 50 százalékos lett. Testvérpárharc folyt a négy közé jutásért, hiszen a Vasas junior lánycsapatával, a Girlinggel mérkőztünk, és egy szoros küzdelemben ők jutottak az elődöntőbe. Szerettünk volna a négy közé jutni, de így, hogy a lányok mentek tovább, nem bánkódtunk annyira. Miután a vb-kvalifikációs versenyt elveszítettük, egy kicsit össze kellett, kell szednünk magunkat, ebben volt egy fontos állomás a Magyar Kupa. A helyosztót megnyertük, egy jó korszakindító verseny volt ez a mostani” – tudtuk meg Sárdi Pétertől. A Titánok egyébként a Kispataki Viktor, Kárász Raul, Asztalos Botond, Nagy Viktor, Kovács Botond, Spiller Emilio összeállításban vitte végig a versenyt.

A Vasas G-Force részéről Szabó Gergely mondta el a véleményét a versenyről (A csapat a Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely összetételben versenyzett.):

„A tavalyi eredményes, dobogós szereplésünk után nagy elvárásokkal kezdtük a versenyt. Ugyan az első versenyhétvégén több váratlan esemény is nehezítette a játékunkat, és a győzelmek mellé begyűjtöttünk két vereséget, ennek ellenére bizakodva vártuk a verseny második hétvégéjét. Jól is kezdtünk, meggyőző játékkal megnyertük a soron következő mérkőzésünket, azonban utána sajnos csalódást keltő volt a szereplésünk, így végül csak a 6. helyen végeztünk. A torna jól szolgálta a felkészülésünket, mert rávilágított a hiányosságainkra és hogy mit kell még tennünk, hogy az országos bajnokságra erősebb legyen a csapatunk.”

(Fotó: Palancsa Péter)


Hirdetések