Dobos Sándor, 2018.11.12. | Vízilabda

Felemásan sikerült a hétvége a Vasas SC utánpótláscsapatai számára. OB I/B-s együttesünk kikapott Szegeden.

OB I/B, 6. forduló:

Szegedi FVCS–Vasas SC 11-6 (3-2, 4-0, 1-1, 3-3)
Gólszerzők
: Boros 4, Palotás G. 3, Blank 2, Farkas K., Szedmák, illetve Kistamás, Steinmetz Á., Korom T., Fazekas G., Trombitás, Makszim

Plézer János vezetőedző:
„Két meghatározó játékosunkat, Hajdu Attilát és Bóbis Mátét is nélkülöztük ezen a mérkőzésen, amely egy fantasztikus miliőben, telt ház előtt zajlott szombaton este. Talán egy kicsit meg is illetődött a csapat a hangulattól, de 7-2 után jól reagáltunk. 9-6-nél volt esély arra, hogy a vége egy szorosabb eredmény lesz, de végül 11-6 lett, ami egy vállalható eredmény a számunkra, hiszen a Szeged majdhogynem OB I-es szintű csapat.”

Korábban:

Vasas SC–BVSC-Zugló 10-11 (4-2, 2-3, 2-1, 2-5)
Gólszerzők
: Bóbis 3, Steinmetz Á. 2, Farkas R. 2, Korom T., Trombitás, Makszim, illetve Csorba 5, Gyenis 4, Mladoniczky, Sólyom L.

Plézer János vezetőedző:
„Nagyon fájó volt ez a vereség. Edzői pályafutásom során nem nagyon volt olyan meccs, ahol három góllal vezetett a csapatom többször is, és aztán nem sikerült nyerni. 10-7-nél nem gondoltam volna, hogy kicsúszik a győzelem a kezünkből. Végig uraltuk a játékot, és mégsem sikerült nyerni. A BVSC hetente 7-8 alkalommal edz, talán ez is volt az oka, hogy a végét jobban bírta, pedig minden, amit elterveztünk, az addig jól haladt.”

Csapatunk jelenleg a B csoport negyedik helyén áll.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 5. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 9-4 (5-0, 0-0, 2-3, 2-1)
Gólszerzők:
Landherr 2, Vadovics L. 2, Pardi, Tóth T., Kovács M., Péter, Fenyvesi, illetve Belényesi 2, Bukta, Melkhun

Plézer János vezetőedző:
„Volt bennünk egy nagy bizonyítási vágy, hiszen a szezon előtt egy felkészülési tornán a Szolnok akadályozott meg bennünket a tornagyőzelemtől. Megvolt a motiváció bennünk, és nagyon jól védekeztünk, a négy kapott gól, azt hiszem, nem rossz.”

Országos Ifjúsági Bajnokság, 6. forduló:

Pécs–Vasas SC 5-7 (0-2, 2-3, 1-0, 2-2)
Gólszerzők
: Reisz 2, Janjic 2, Hajgató, illetve Pardi 2, Landherr 2, Krisán, Fenyvesi, Jovan

Plézer János vezetőedző:
„Próbáltuk frissen, ébren tartani a csapatot a korai indulás ellenére, de lehet, hogy túlságosan is rányomta a bélyegét a játékunkra a korai kezdés. Volt egy pont a mérkőzésen, amikor éreztem, hogy nem a gólarány javítása lesz a cél ezen a meccsen, hanem szimplán a három pont. 7-3-nál úgy érzem, ez megvolt, és bár nem szemet kápráztató játékkal, de végül meg is szereztük. Remélem, hogy elindulunk egy felfelé ívelő úton.”

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban.

Országos Serdülő Bajnokság, 5. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 10-11 (1-2, 2-2, 3-5, 4-2)
Gólszerzők:
Gémesi 3, Magyar B. 2, Záveczki 2, Mókus 2, Sipos, illetve Belényesi 4, Paál 4, Koltay, Juhász, Pál-Szabó

Országos Serdülő Bajnokság, 6. forduló:

Pécs–Vasas SC 12-10 (5-1, 2-4, 4-3, 1-2)
Gólszerzők:
Gaszt 5, Slézia 3, Janjic 3, Reisz, illetve Fótos 2, Záveczki 2, Gémesi 2, Magyar, Virt, Juhász, Sipos

Pálffy Márton vezetőedző:
„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a pécsi, ott mindig nagyon nehéz játszani, és most sem volt mellettünk a szerencse. Megvoltak a helyzeteink, de a befejezéseknél rossz döntéseket hoztunk, kihagyott a koncentráció, fejben nem találtuk magunkat. Nüanszokon, apróságokon múlt mindkét bajnoki, a szolnoki is, jó ideje ez jellemző a csapatra. A gyerekek nagyon jól dolgoznak, nem érheti kritika őket, de egyelőre még nem felénk billen a mérleg. Viszont azt gondolom, hogy az elvégzett munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye. A Honvéd ellen győzni szeretnénk, most már nem nagyon van kibúvó.”

Csapatunk jelenleg a 10. helyen áll a bajnokságban.

Országos Gyermek Bajnokság, 5. forduló:

Vasas SC–Szolnoki Dózsa 6-9 (1-2, 0-4, 2-1, 3-2)
Gólszerzők:
Szűcs L. 4, Thuróczy, Szabó Zs., illetve Pál-Szabó 6, Balla, Cseh A., Nagy T.

Országos Gyermek Bajnokság, 6. forduló:

Pécs–Vasas SC 15-10 (4-0, 6-1, 3-4, 2-5)
Gólszerzők
: Gaszt 5, Kőszegi 2, Raffai, Horváth II, Slézia, Sánta, Tiszttartó, Gelencsér, Krutki, Tóth A., illetve Ragács 2, Tasi 2, Szabó Zs. 2, Joko 2, Szűcs, Kósi Kelly

Monostori Attila vezetőedző:
„Az a helyzet, hogy a szoros emberfogásban nagyon le vagyunk maradva a többiektől. Ebben a játékban nagyon nagyot kell javulni, hogy esélyünk legyen meccset nyerni. A Szolnok és a Pécs ellen is látszott, hogy az első két negyedben elrepült a meccs, ekkor még ugye kötelező a szoros, zónázni csak a második félidőben lehet. Az jobban megy nekünk, látszott most is, de korábban a Jeney Kupán is. Hosszú munka lesz ez, míg a gyerekek elsajátítják a szoros védekezés lényegét, de ha sikerül, akkor jóval több esélyünk lesz a kiegyensúlyozottabb meccsekre. Nem garantálom, hogy rögtön nyerni fogunk, de hogy kevesebb gólt kapunk, az biztos. A Honvéddal játszunk legközelebb, őket azért jobban ismerjük, bízom benne, hogy jó játékkal rukkolunk elő.”

Csapatunk jelenleg a 14. helyen áll a bajnokságban.


Hirdetések