Jenkei Dániel, 2018.11.11. | Műkorcsolya

Az elmúlt hetek kisebb rontásai után Tóth Ivett imponáló teljesítménnyel nyerte meg a rigai Volvo Kupát.

Már a rövidprogram után remek hírek érkeztek Rigából, hiszen vasasos versenyzőnk, Tóth Ivett kifogástalan teljesítménnyel a legmagasabb pontszámmal zárta ezt a szakaszát a versenynek.

Ennél is nagyobb dolog, hogy másnap a kűrverseny után is az élen maradt, tehát ezúttal elbírta a nyomást, és bár voltak hibái, annyi pluszpontot kapott, hogy ez az élen tartotta a brit Robertson előtt, az összesen 43 főből álló előnyben.

Ivett elmondása szerint a tripla rittberger ugrásának örült a legjobban, és komoly előrelépésnek élte meg a mostani teljesítményét.

- Szerintem is egyértelmű, hogy Ivett sok mindenben előre tudott lépni, ráadásul új, pozitív tapasztalatokat is szerzett, ami talán a legfontosabb célunk volt. A rövidprogram gyakorlatilag hibátlan lett, ez pedig mindig fontos mérföldkő a szezon során. Tulajdonképpen az egész verseny megnyerése már csak a hab volt a tortán, ráadásul a pontokkal is elégedettek lehetünk. - összegzett Tokaji-Kulcsár Zsófia, aki ezúttal itthonról szorított tanítványának, hiszen Ivettet a másik edzője, Tóth Zoltán támogatta a helyszínen.


 

 


Hirdetések