Dobos Sándor, 2018.11.11. | Kosárlabda

Idegenben szerezte meg hatodik győzelmét a bajnokságban férfi kosárlabdacsapatunk.

Eredmény – NB I/B Piros-csoport, 8. forduló:

Omnia Pub&Food Békés–Vasas Akadémia 76-86 (22-22, 27-25, 17-20, 10-19)
Békés, vezette
: Gál, Gaál, Szilágyi

Békés: Kertész 7/3, Boinitzer 8, Koma 10, Nagy B. 7/3, Vass 8/6. Csere: Balog 7/6, Krstic 19/9, Gruda 10, Farkas G. Vezetőedző: Balog Vilmos

Vasas: Moravcsik 13/3, Boros 19, Katona 17/12, Andrássy 12, Kelenföldi 8. Csere: Kovács B. 7, Sólyom 3/3, Steier 6/6, Barócsi, Horváth H. 1. Vezetőedző: Faragó Péter


A Pécs elleni 59 pontos győzelem után idegenben lépett fel a Vasas Akadémia, a héten tehát két mérkőzést játszottak a mieink. Ez már a nyolcadik forduló volt a bajnokságban, amely meglehetősen kiegyenlített, ahogyan azt jósolta is a szakvezetés.

Békésen is figyelni kellett, mert jó erőkből áll a hazai csapat, amely korábban már élegyüttest is megszorongatott. Mint ahogyan szombaton is jól küzdött, de ez elmondható a Vasas Akadémiáról is, ráadásul a mieink a legjobbkor céloztak és koncentráltak leginkább: a negyedik negyedben. Azt 9 ponttal hozta a Vasas, összességében 10 ponttal nyerte meg a mérkőzést.


Fotó: hunbasket.hu

Ezzel 6 győzelemmel és 2 vereséggel állunk a tabella negyedik helyén, méghozzá a Veszprém (8 győzelem), az Oroszlány (6 győzelem, 1 vereség) és a MAFC (6 győzelem, 1 vereség) mögött.

Legközelebb november 21-én játszunk, méghozzá vérbeli rangadót, a MAFC ellen, hazai pályán!

Faragó Péter vezetőedző értékelése:

„Minden csapat ellen sokan készülünk, megnéztem a békésiek legutóbbi mérkőzéseit, az látszik, hogy idegenben még nem erősek, de otthon nem lebecsülendő csapat, az Oroszlány ellen is szoros meccset játszottak. Ez egy nagyon értékes győzelem, hiszen a hazaiak jó erőkből állnak évek óta, most valahogy nem jött ki nekik a lépés. Az döntött, hogy a második félidőben is ugyanazt a sebességet tudtuk a pályára vinni, amit az elsőben. Sikerült a negyedik negyedben két hármassal rúgni egyet a szekerünkön. Nagyon kitettek magukért a fiúk, gratulálok a csapatomnak.”


Hirdetések