Dobos Sándor, 2018.11.08. | Kosárlabda

Nagyarányú győzelemmel folytatta szereplését az NB I/B Piros-csoportjában a Vasas Akadémia férfi kosárlabdacsapata.

Eredmény – NB I/B Piros-csoport, 7. forduló:

Vasas Akadémia–PVSK-Kronosz Kiadó 108-49 (29-10, 22-17, 27-15, 30-7)

Vasas Akadémia: Moravcsik 10/3, Katona 6/6, Boros 10, Kelenföldi 16/3, Andrássy 10. Csere: Koflanovics 2, Barócsi 8, Horváth 6/6, Sólyom 18, Csík Roland 7/3, Steier 4/3, Kovács B. 11. Vezetőedző: Faragó Péter

Faragó Péter vezetőedző a csapat weboldalának adott összefoglalójában jelezte, hogy a mieink arra számítottak, hogy a PVSK elhozza majd azokat a játékosokat is a Sport11 csarnokba, akik az A-csoportban is lehetőséget kapnak olykor. Nos, végül három meghatározó kosaras, Demeter Attila, Bíró Levente és Berkics Bence sem volt ott a keretben, és a hiányos keret adta esélyt, a magas labdát alaposan lecsapta a Vasas Akadémia.

A Pécs korábban a Budafok ellen hosszabbításban szerezte meg első győzelmét az idei bajnokságban, a mieink pedig már 4/2-es mutatóval álltak a szerdai bajnoki előtt. A pécsieknek most nem volt esélyük a gyorsan játszó, a lepattanózásra figyelő (44-et sikerült szerezni), jó dobószázalékkal teljesítő Vasas ellen, 59 pontos vereségbe szaladtak bele.

Faragó Péter így összegezte a Vasas játékosainak teljesítményét a vasasakademia.hu oldalon:

„A meccs engedte, hogy minden egyes játékosomnak lehetőséget, és jó lehetőséget tudjak adni. Moravcsik Áron szállította a dupla-duplát, 21 perc alatt 12 gólpasszt osztott ki. Külön öröm mellé a csak 2 eladott labda. Boros Márk szolid meccset hozott, nagy energiákat fektetett a meccsbe, ha néhol lassított is kicsit, azért aktívan töltötte a 20 percét. Andrássy Géza dupla-duplázott 20 perc alatt, elégedett lehetek vele is. Kelenföldi Domi kezdőként agresszív megmozdulásokkal vétette észre magát, abszolút végrehajtva az edzői kéréseket. Kovács Bubu és Barócsi Ádi remekül dolgoztak a palánk alatt, mindketten viszonylag kevesebb idő alatt értek el kitűnő dobószázalékkal 19 pontot. Sólyom Boti volt a nap legjobbja, mindkét mérkőzésen óriási energiával, kevés hibával és 100 százalékos mezőnnyel jutott el 18 pontig, majd az U20-as meccsen is folytatta ezt a teljesítményt. Horváth Hunor első debütáló mérkőzésén sok lehetőséget kapva magabiztosan játszott és nagyon tetszett a hozzáállása. Gratulálok a csapatnak, jól játszottunk, nem meglepő a nagyarányú siker sem, a visszavágón pedig egy nagyon jó meccsre számítok majd Pécsen. Sok sikert kívánok a PVSK-nak a továbbiakban!”


Hirdetések