Dobos Sándor, 2018.11.05. | Jégkorong

A Vasas SC serdülőcsapata tovább fejlődik a bajnokság A-csoportjában, ez is volt a fő cél, amelyet az edzői stáb fogalmazott meg a szezon elején.

Bár jelenleg az U16-os bajnokság A-csoportjának utolsó helyén áll a Vasas SC serdülőcsapata, ám egyrészt a második kör még hátravan az alapszakaszból, másrészt nem is feltétlenül az eredményhajszolás a legfontosabb ennek az épülő társaságnak.

Hoffmann Attila vezetőedző – akinek munkáját Székely-Mádai László segíti a szezonban – azt mondja, akadnak bőven pozitívumok is a jelenlegi helyzetben, ráadásul még akár a rájátszást érő hatodik hely sem elérhetetlen egy huszáros hajrával. A szakembert kértük egy helyzetjelentésre.

„A szeptemberi kvalifikációs tornán a négycsapatos selejtező második helyezettjeként az A-csoportba jutottunk, abban a tudatban, hogy a keretünk inkább az A-csoport közepe-vége vagy talán a B-csoport eleje környékére helyezhető erősségét tekintve. Ugyanakkor mindenképpen szerettük volna, hogy az A-csoportba kerüljünk, mert azt valljuk, csak akkor tudnak fejlődni, épülni a játékosok, ha erősebb csapatokkal játszanak hétről hétre. Az eredményeket figyelve látjuk, hogy a B-csoport első csapatai több tíz góllal verik a többieket, nem biztos, hogy ez kedvező lenne számunkra, jó az, hogy mi itt vagyunk, ahol vagyunk. Lehet, hogy kevésbé alakul ki hurráhangulat a csapatban, hiszen nem nagyon nyerünk mérkőzést, de a fiúk is tudják, ezt az utat kell járni az előrelépés érdekében. Igen, kicsit keserűbb a szánk íze egy-egy vereség után, és tudjuk, hogy a gyerekek is a sikerélményre, a győzelem ízére vágynak, az adhat nekik lendületet, akkor látnak igazán értelmet a mindennapokban, de hisszük és tudjuk, hogy a kemény munkának meg kell, hogy legyen az eredménye. Ez törvényszerű.”

Hoffmann Attila szerint több hét, hónap szükséges ahhoz, hogy a fiatal játékosok felvegyék a ritmust, és a realitásokat figyelembe véve jelenleg 3-4 játékos tud maximálisan alkalmazkodni az élcsapatok képességeihez, ők azok, akik máshol is maximálisan megállnák a helyüket.

Ámde!

„Már az utolsó két meccsünkön is lehetett érezni, hogy azoknak a fiataloknak, akik eddig keresték a helyüket, egyre jobban ment. És hát alapvetően sem szaladtunk bele olyan nagyon nagy vereségbe egy 14-1-es Fehérvár elleni találkozót kivéve.  Ugyanakkor a második Fehérvár elleni meccsünkön már 3-2-re megnyertük a harmadik harmadot, időt kért ellenük a Fehérvár, több biztató pillanatunk is volt. A MAC-tól 5-1-re, az UTE-től 2-0-ra kaptunk ki, a DVTK-val is két harmadon át együtt haladtunk. Most jöhet a bajnokság azon szakasza, amikor fordulhat a kocka. A srácok lelkiismeretesen, keményen dolgoznak, minden tiszteletem az övék. Nem lógnak, rendszeresen járnak edzésre, egy szavunk sem lehet rájuk, az alapszakasz második körében érződni fog, hogy a fejlődés megvan bennük. Ez pontokban is megmutatkozhat, így még az sem elérhetetlen, hogy odaérjünk a hatodik helyre. Tetével próbálunk mindig a pozitív dolgokra rávilágítani, nem szeretnénk, ha a fiúknak elmenjen a kedve az edzésre járástól a számszerű eredmények miatt. Ha sikerülne beverekedni magunkat az első hatba, az már egy jó visszaigazolás lenne. Nem lefutott még a dolog, a következő mérkőzések lesznek ebben a tekintetben sorsdöntőek” – fogalmazott Hoffmann Attila vezetőedző.

Az U16-os csapatból egyébként Károly Róbert Nikolasz tagja a korosztályos válogatottnak, az U15-ös nemzeti csapatba pedig Balázs Olivér, Csiki Hunor és Nemcsics István személyében delegálunk játékosokat.

Serdülőcsapatunk legközelebb november 15-én játszik bajnokit a Csíkszereda ellen.  

(Fotó: Balázs Zsolt)


Hirdetések