Dobos Sándor, 2018.11.04. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 5-0-s vereséget szenvedett a Gyergyói HK ellen, az Erste Liga 18. fordulójában.

Eredmény – Erste Liga, 18. forduló

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK (romániai) 0-5 (0-2, 0-0, 0-3)
Vasas Jégcentrum, 500 néző vezette: Varjú, Salánki, Kis-Király, Pálkövi

Vasas: Koitmaa
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai – Oroszi, Seregély – Bálint, Kováts M.
Csiki, Schmál, Turbucz – Czakó, Pápa, Szlama – Bödök, Fliszár, Gágyor – Lőczi, Székely-Mádai, Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyói HK: Goryachevskikh
Ezhov (1), Góga A. (2) – Kozma, Orbán Sz. – Ferenc Csibi (1), Nagy Cs. – Pál
Constantin 1, Pestunov (2), Tomanek 3 (1) – Daradics, Elekes Darabont, Vorobyev – Csergő 1, Péter (1), Veshutkin – Barabás, Benedek, Sára
Edző: Vitali Donika

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Kapura lövések: 23:33


A listavezető, sorozatban 16 győzelmet arató Ferencváros elleni remek játék után (3-2-es  vereség lett a vége) két nappal máris egy újabb bajnoki várt a Schiller-Vasas HC játékosaira, a Gyergyói HK ellen. Először járt az erdélyi csapat a Vasas Jégcentrumban, a két csapat korábbi mérkőzése ugyanis Gyergyószentmiklóson volt, ott is épp azt az arcát mutatta a Schiller-Vasas, amelyiket szeretjük, 6-4-re nyert végül a rivális, maximális erőbedobásra késztettük őket akkor.

Örömteli volt látni, hogy sokan elkísérték a vendégeket a vasárnapi bajnokira, és sokan választották programjuknak a mérkőzést a Vasas hívei közül is, a játékosok és a vezetők is köszönik a bizalmat és a szurkolást. 

Nos, az első harmadban elég jól kezdett a Schiller-Vasas, volt dolga a vendégek légióskapusának, azt követően viszont mintha kicsit alábbhagyott volna a lendület, kevesebb ütközés jellemezte az első harmad első felét - elég gyorsan el is telt negyed óra. Mintha altatott volna a Gyergyó, a vendégek ugyanakkor "csak" emberelőnyben tudták megszerezni a vezetést, azt viszont kegyetlenül ki is használták. Oroszi Álmos ment ki, Roman Tomanek pedig bevágta a korongot az egyébként jól védő (volt mit) Koitmaa kapujába. Ugyanő duplázott aztán, csak amásik oldalról, 2-0-ra  vezetett az első szünetben a Gyergyó.

A második harmadban megvolt a lehetőség a felzárkózásra, ment előre Ladányi Balázs csapata, viszont csak nem akart összejönni a gól, pedig voltunk emberelőnyben, akadt, amikor 5 a 3 ellen támadhattunk. Futottunk az eredmény után, ez nyilván okozott egyfajta görcsöt, és ezt csak tetézték a bosszantó bekapott gólok a harmadik harmadban. Még az utolsó másodpercre  is maradt egy, a dudaszó pillanatában lőtte Tomanek - önmaga harmadik találatát. 


Fotók: Vasas Attila

A vége 5-0-s vereség, folytatás majd november 14-én, a válogatott szünet után, amikor a Dunaújvárost fogadjuk.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
"Ha pozitívumot akarunk kiemelni a mai mérkőzésből, az az első tíz perc játéka volt. Jól álltunk bele a meccsbe, ugyanakkor visszatérő hiba nálunk, hogy ilyenkor elhisszük, hogy mást kell játszani annál, mint amit megbeszéltünk. Kaptunk egy gólt emberhátrányból, aztán még egy gólt, onnantól pedig rohantunk az eredmény után. Sokan túldimenzionálták a mai meccset, ahhoz, hogy esélyünk legyen megverni egy Gyergyót, úgy kell játszani, ahogy az első tíz percben. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást!"

Vitali Donika, a Gyergyói HK vezetőedzője: 
"Kontrolláltuk a meccset, a második harmadban voltak még gólszerzési lehetőségeink, azok kimaradtak, az egy kis hullámvölgy volt a játékunkban. Később javítottunk, és megszereztük a nagyon-nagyon fontos három pontot. Azon vagyunk, hogy meccsről meccsre jobb játékot nyújtsunk." 


Az egyik szünetben kapuralövési verseny zajlott a jégen, a győztessel Szuper Levente


A másik szünetben a Vasas U8-as és U10-es csapatai játszottak bemutatómérkőzést


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések