Dobos Sándor, 2018.11.03. | Kosárlabda

Nagyszerű mérkőzést játszott a Vasas Akadémia az NKE-Csatával, a Pasaréti Sportcentrumban telt ház előtt, a zárónegyedet 12 ponttal megnyerve győzött a vendégcsapat.

Eredmény – női kosárlabda NB I/A, 3. forduló:

Vasas Akadémia–NKE-Csata 64-68 (19-18, 26-19, 12-12, 7-19)
Pasaréti Sportcentrum, vezette
: Jakab, Surányi, Bagi

Vasas Akadémia: Dombai 12/6, Böröndy 6, Tóth O. 10/6, Karakasevic 8, Heljic 9. Csere: Vukov 4, Bach 8, Varga A. 7/3. Vezetőedző: Földi Attila. Edző: Krivacevic Dragoljub

Csata: Lelik 23/3, Adamecz 4, Nagy-Bujdosó 8/3, Ausrtia 12/6, Lang 9. Csere: Angyal 2, Horváth B. 6/6, Radocz 4, Mányoki. Vezetőedző: Tursics Krisztián


Ez bizony presztízsrangadó volt a javából, a Vasas és a Csata neveket egykor még párhuzamosan emlegettük. A vendégek manapság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ernyője alatt új fejezetet nyitottak saját életükben, és történetesen a tabella harmadik helyezettjeként várták a szombati találkozót – nyertek például Diósgyőrben, emellett simán verték a BEAC-ot és a Ceglédet, míg a Szekszárdtól csak 6 ponttal kaptak ki odahaza.

A Vasas Akadémia együttese a bajnokság kezdetére – örömteli okokból, hiszen válogatott kötelezettségeknek tettek eleget a lányok – nehezen állt össze, későn alakult ki az a helyzet, hogy mindenki rendelkezésre áll, ugyanakkor a szombati teljesítmény bizonyság arra nézvést, hogy a munka jól zajlik, a csapat nagyon jó úton halad.

Nem véletlen, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány is kilátogatott a meccsre (és még sokan mások, ott volt többek között Boros Zoltán vagy épp Zsoldos András, valamint a Vasas Akadémia férficsapatának néhány játékosa is), elvégre a jövő (és a jelen) főszereplőit láthattuk a parketten.

A Vasas pedig 26 percig vezetett a találkozón, három negyeden keresztül remekelt, magabiztosan haladt a győzelem felé. A harmadik negyedben már 54-39-re, azaz 15 ponttal is vezetett, aztán viszont – ahogyan Földi Attila vezetőedző fogalmazott a végén – megijedt a nagy lehetőségtől. A lányok elbizonytalanodtak, sorra jöttek a hibák, az eladott labdák, a sikertelen hármaskísérletek (addig jól ment kintről), a Csata viszont rutinos játékosai segítségével is (és Lelik Réka ponterős játékának köszönhetően) erőre kapott és a negyedik negyedben bemutatott 19-7-es rohamával megfordította a meccset.

Ezzel együtt a Vasas Akadémia is büszke lehet magára, látványos, szórakoztató meccset vívott egyik nagy riválisával. Lesz még lehetőség visszavágni.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések