Dobos Sándor, 2018.11.02. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC két harmad után még 2-2-re állt a Ferencváros ellen az Erste Liga 17. fordulójában, végül egy góllal alulmaradt a bajnokesélyes otthonában.

Eredmény – Erste Liga, 17. forduló:

FTC-Telekom – Schiller-Vasas HC 3-2 (2-2, 0-0, 1-0)
Pesterzsébeti Jégcsarnok, 400 néző, vezette:
Loicht, Kormos, Riecken, Vincze

FTC: Pleszkán
Boros, Rantanen – Hegyi, Sarcia – Jászai, Pozsár – Lengyel D.
M. Fitzgerald, Nagy G., Tóth A. 1 – Tóth G., Tóth R. (1), Walls 1 – Farkas L., Pavuk 1, Tóth R. – Hardi, Roczanov
Edző: Fodor Szabolcs

Vasas: Tóth B.
Bukor, Inglis – Surányi, Tornyai – Oroszi, Seregély – Bálint, Kováts M.
Csiki, Schmál, Turbucz – Czakó, Pápa, Szlama – Bödök 1, Fliszár 1, Gágyor (1) – Lőczi, Székely-Mádai, Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, illetve 10 perc
Kapura lövések: 33:19


Visszatért sérülését követően a csapatba Kováts Máté, a kapuban a junior-válogatottba meghívott Tóth Balázs kezdett, Schmál Kristóf pedig az első sorunkban találta magát – néhány alapinformáció a pénteki keretünkről, amely a listavezető, eddig rendes játékidőben veretlen Ferencváros ellen állt ki.

Nos, a Fradi bombaformában van, ugyanakkor a Schiller-Vasas HC már megmutatta a két csapat első, a Vasas Jégcentrumban játszott meccsén, hogy a zöldeket is zavarba lehet hozni. A mieink keretében egyébként több olyan hokis is szerepel a szezonban, akik korábban a Ferencvárosban játszottak, és lám, az első harmadban közülük ketten be is találtak Pleszkán József kapujába. Igen, kétszer is gólt lőtt a Vasas az első játékrészben, ráadásul 0-2 után – már az 5. percre kétgólos volt ugyanis a hazai előny.

Nem estünk tehát össze! Előbb Bödök Bence, majd Fliszár Zalán volt eredményes, és a tartásunk megmaradt a második harmadra is, ahol nem esett gól pedig voltunk emberhátrányban.

Nagyon izgalmas meccset figyelhetett a 400 fős közönség, benne a lelkes és hangos Vasas-táborral, végül egy 43. percben ütött Tóth Adrián-gól döntötte el a mérkőzést.  Egyetlen góllal nyert tehát a Fradi, de a Vasas ismét jól teljesített, a mostani játék biztató a jövőre nézve!

A Schiller-Vasas HC legközelebb november 4-én, vasárnap, 17:40-kor a Gyergyói HK-t fogadja, a mérkőzést színes programok vezetik fel a Vasas Jégcentrumban (Halloween Napot tartanak, már csak ezért is érdemes kilátogatni a meccsre).

Ladányi Balázs vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Nagyon büszke vagyok a srácokra, és ezt mondhatom a csapat mellett dolgozó többi edző és stábtag nevében is. Azt a melót, amit beletettek a srácok a meccsbe azok után, hogy a 4. percben 0-2 volt az eredményjelzőn, azt nagyon jó volt nézni, figyelni. A pofon után végigküzdöttük, hajtottuk úgy a hatvan percet, hogy a legvégéig volt esélyünk a pontszerzésre is, ez önmagáért beszél. Úgy érzem, ezt a meccset nem ma játszottuk le így, ez a játék az egész heti munkának köszönhető. Kicsit változtattunk az edzéseken, bíztunk, bízunk abban, hogy a srácok megértik, hogy mit miért csinálunk. Ha mindenáron ki kell emelni ma valamit, akkor a csapategységet emelném ki, ez ma tényleg tapintható volt, és meg kell említenem 19 éves kapusunk teljesítményét. Nem az a fontos, hogy 3-2 lett a vége, igaz, ezzel az eredménnyel sokan szerettek volna távozni ebből a csarnokból. A lényeg, hogy újra csillogtak a szemek, újra megvolt az a küzdőszellem, az a hőfok, az az elán, az a mentalitás, amit a bajnokság előtt vizionáltunk a srácoknak. Jár a kalapemelés a fiúknak.”   


Hirdetések