Dobos Sándor, 2018.10.31. | Vízilabda

A DVSE 13-10-re nyerte meg az E.ON OB I B-csoportjának rangadóját szerda este.

Eredmény – E.ON OB I, 3. forduló:

Debreceni VSE – VasasPlaket 13-10 (4-4, 3-1, 2-1, 4-4)
Debreceni Sportuszoda, vezette:
Németh A., Bereczki

Debrecen: Kósik – Dőry, Durik 2, Vidovic 3, Kovács Gábor 2, La Rosa 3, Fekete G. 2. Csere: Macsi P., Macsi M., Smitula, Dienes, Fejős 1. Vezetőedző: Miroslav Bajin

Vasas: Jónás – Bencz 1, Miklós L. 1, Hegedüs G. 1, Halek 2, Takács, Simon H. 1. Csere: Szabó B., Mátyók 1, Sélley-Rauscher 1, Hőna, Vogel Simon 2, Major. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/9, illetve 3/9
Ötméteresek: -
Kipontozódott: Hőna (21.)


A csoportbeli négy közé jutás szempontjából fontos bajnoki várt a Vasasra szerdán, a felkészülés során már megismert DVSE ellen kellett bizonyítani. Az olasz La Rosa emberelőnyből szerzett góljával vezetett a Debrecen, de Hegedüs Gábor hasonló találata, majd Vogel Simon centergólja után 2-1-nél már a mieinknél volt az előny, jól kezdtünk. Három és fél perccel a negyed vége előtt Major Martin harcolt ki fórt, időt kért Földi László és Vogel Simon ki is használta a létszámfölényt, 3-2! A negyed feléig több emberelőnyt használtunk ki, mint a Honvéd, a Kaposvár és a Szolnok elleni kupameccseken (akkor csak egyszer sikerült így betalálni az ellenfeleknek).

Még egyszer vezetett aztán a DVSE a negyedben (Kovács Gábor és a montenegrói Stefan Vidovic gólja után), de Miklós Levente akciógóllal jelezte, ezen az estén komolyan gondolja a Vasas… A negyed végén a legjobbkor jött Jónás György első védése, megúsztuk a hátrányt, 4-4 volt az állás nyolc percet követően.

A hazaiak kiválósága, a roppant tehetséges fiatal center, Fekete Gergő hozta megint előnybe a hazaiakat az első akcióval a második negyedben (5-4), majd Hegedüs Gábor lőtt el egy labdát, a negyed feléhez közeledve pedig először alakult kétgólosra a különbség (Durik, 6-4). Szerencsére Mátyók Norbert akciógólja jókor jött, fontos volt, hogy ő is önbizalmat szerezzen a lövéseknél.

Izgalmasan alakult a mérkőzés, szó se róla, ebben a szakaszban azért már a blokkok is jobban működtek, mint az első negyedben. Fekete Gergő villant aztán emberelőnyből ismét (7-5), s bár a következő fórunk kimaradt, fél perccel a nagyszünet előtt nálunk volt a labda a kapaszkodáshoz, az időkérés után Mátyók Norbert lövése kimaradt, kétgólos hátrányban voltunk félidőben.

Halek Márton labdaelhozatala után rögtön időt is kért Földi mester, de Bencz Rolf lövése kimaradt. Sokáig befagyott aztán az állás, mígnem Fejős Róbert kihasznált egy fórt (nem úgy mi), ráadásul aztán La Rosa is így tett, 9-5-re elhúzott a Debrecen. 1:49-cel a vége előtt a korábban Debrecenben is pólózó Halek Márton hozta közelebb a Vasast, kár, hogy a 0/7-es mutatóval záró Dőry Farkas lövése után maradt a labda a DVSE-nél és jött a kiállítás is. Jónás György védett, volt még idő egy akcióra minimum. Meg is kaptuk a fórt annak rendje és módja szerint, de Szabó Bence lövése elakadt Kósik Somában, mint ahogyan Haleké is, három góllal ment a Debrecen az utolsó negyed előtt.

Simon Henrik akciógólja után kezdtünk reménykedni, de La Rosa villant Vidovic jó passza után, visszaállt a három gól, hat és fél perc volt hátra. Ez az idő persze még sok mindenre elég lehet a vízilabdában. Szabó Bence blokkja és labdaszerzése után Bencz Rolf javított, 10-8!

Kovács Gábor akciógólja már megint túl gyorsan jött, a DVSE gyorsan tudott sebességet váltani, ez eredményezte a 12. hazai gólt is, Durik lőtte. Nagy hajrára lett volna szükség, Halek Márton, majd Sélley-Rauscher Domonkos góljainál azt hihettük, ez akár sikerülhet is: két perccel a vége előtt 12-10-re zárkóztunk.

Végül mégsem sikerült, ráadásul Stefan Vidovic az úgynevezett kegyelemdöfést is megadta. Még volt idő szépíteni (a gólarány az alapszakasz végén az azonos pontszámnál való összevetéseknél fontos), de Simon Henrik lövését védte Kósik.

A vége 13-10-es vereség, ugyanakkor nagyot küzdött a VasasPlaket, versenyképes volt a társaság, ez pedig biztató a szezon korábbi mérkőzéseihez képest.

Csapatunk legközelebb november 7-én, a Miskolc ellen játszik bajnokit a Komjádi-uszodában.

Földi László vezetőedző: "Nagyon szerettünk volna nyerni, mindent meg is tettünk érte. Sajnos nem sikerült, így otthon mindenképpen meg kell vernünk a Debrecent, hogy a vele szemben lévő ponthátrányunkat behozzuk."

További eredmények:

Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK 13-2 (3-0, 3-1, 3-0, 4-1)
PannErgy-Miskolci VLC–UVSE 14-7 (5-0, 3-2, 3-2, 3-3)
A-Híd OSC-Újbuda–Tatabányai VSE 14-3 (3-0, 3-0, 5-1, 3-2)


Hirdetések