Dobos Sándor, 2018.10.29. | Jégkorong

Nem sikerült az egyre jobb formában lévő Brassó ellen bravúrt elérni, a vendégek „könnyedén” nyertek a Vasas Jégcentrumban.

Erste Liga, 16. forduló:

Schiller Vasas–Corona Brasov (romániai) 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Halassy, Berger, Kövesi, Pálkövi

Vasas: Koitmaa
Bukor, Inglis – Bugár 1, Surányi – Oroszi, Seregély – Bálint, Rózsa
Csiki, Székely-Mádai, Turbucz – Bödök, Fliszár, Gágyor – Czakó, Pápa, Szlama – Lőczi, Majoross (1), Schmál (1)
Edző: Ladányi Balázs

Brasov: Tőke
Clarke 1 (1), Carlson (1) – Nagy I., Dorofejev – Bors H., Bíró O.
Tendler 2, Gliga (1), Lidhammar – Péter B., Tranca, Zsók L. – Mihály E., Molnár Zs., Bíró G. – Molnár Z., Vasile 1, Bíró M. (1)
Edző: Greg Lindqvist

Kiállítások: 10, illetve 22 perc
Kapura lövések: 25, illetve 43


Azért írtuk fentebb, hogy „könnyedén”, mert maga Ladányi Balázs vezetőedző fogalmazott így a találkozó végén. Könnyen adtunk gólokat a vendégeknek, akiknek ez volt öt nap alatt a negyedik mérkőzésük. Vasárnap konkrétan az UTE ellen játszottak kemény meccset, amit 5-2-re megnyertek!

Az első harmadban már a 7. percben megszerezte a vezetést a Brassó, majd Clarke növelte az előnyt a 12. percben. Bosszantóbb volt viszont, hogy a második szakaszban emberelőnyben kaptunk gólt – gyakorlatilag azonnal, ez lélekromboló tud lenni. Nem is nagyon tudtunk mit kezdeni a helyzettel, de azért akadtak periódusok, amikor megvolt az igyekezet.

Szépíteni már csak 4-0 után sikerült, Bugár Gábor talált el remekül egy korongot, de a vége így is háromgólos vereség.

November 2-án a listavezető Ferencváros ellen játszunk idegenben, majd november 4-én, vasárnap jön a Gyergyószentmiklós elleni hazai mérkőzés.

Ladányi Balázs, a  Schiller-Vasas vezetőedzője:
„Mint oly sokszor már a bajnokságban, ma is saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Jól kezdtük a meccset, de aztán egy helyzetnél hármat hibáztunk, gólt, majd gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A Brassó ugyan jóval előrébb jár, mint mi, az élcsapatok közé tartozik, de senki ellen nem engedhető meg az a hozzáállás, amely néhány periódusban jellemző volt ránk. Félve nem lehet ezt a játékot játszani.”

Greg Lindqvist, a Brassó vezetőedzője:
„Öt nap alatt ez volt a negyedik találkozónk, fáradtabbak voltunk már, főleg mert vasárnap kemény meccset játszottunk az Újpesttel. Az első perctől kontrolláltuk a játékot, fontos volt a három pont, végül a hetet kilenc ponttal zártuk, szóval összességében elégedett vagyok a túrával.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések