Jenkei Dániel, 2018.10.27. | Kézilabda

Szűkös győzelmet arattak női kézilabdázóink Algyőn.

NB I/B, Keleti-csoport, 6. forduló:
Levendula Hotel FKSE-Algyő - Vasas SC 24-26 (14-12)


Vasas: Antóni – Imrei 2, Németh 5, Hadnagy 2, Takács 7(4), Szecsődi 5, Moharos. Csere.: Tzintzis (kapus), Kiss 2(1), Szatmári 2, Lízer 1, Hansághy, Ivanics, Mester.
Vezetőedző: Varga Márta

Hétméteresek: 7/6 ill. 5/5., Kiállítások: 12 perc ill. 10 perc


A papíron gyengébbik szegedi csapatnál, az Algyőnél vendégeskedett szombat délután kézilabdacsapatunk. A papír ezúttal a tabellát jelentette, hiszen a hazaiak nulla ponttal, sereghajtóként várták a mieink elleni párharcot.

Ehhez képest kellemetlen meglepetés lett számunkra, hogy a félidőben 14-12-es hátrányban vonulhattunk a Fehér Ignácról elnevezett általános iskola csarnokának öltözőjébe.

Ez részben az Algyő dicsérete, de javarészt a mi helyzetkihasználásunk kritikája volt.

A második félidőre aztán helyreállt a világ rendje, már hat góllal is vezettünk, a végére azonban újra hullámvölgybe kerültünk, így bár a győzelmünket nem fenyegette veszély, azért a vége szoros lett, és néha az idővel is játszanunk kellett, hogy kitartson a kétgólos előny.

Varga Márta, a születésnapos vezetőedző így nyilatkozott a meccs után: - Köszönöm a lányoknak a szülinapi két pontot, bár maga a meccs nem volt az álomkategória. El kell ismerni, hogy az első félidőben sokszor inkább a hazaiak diktáltak, mi pedig nagyon figyelmetlenek voltunk a befejezéseknél, főleg szélről. A második félidőben aztán elsősorban Szecsődi Laura és Németh Mercédesz teljesítményének köszönhetően eldöntöttük a meccset, ehhez pedig egy jó kapusteljesítmény is kellett Tzintzis Alexandrától. A lényeg, hogy ha izzadságosan is, de megvan a két pont. Az biztos, hogy ha az Algyő ilyen teljesítmény nyújt, akkor fog még más csapatoknak is meleg pillanatokat okozni a bajnokság során.


Hirdetések