Dobos Sándor, 2018.10.26. | Jégkorong

Nem sikerült pontot szereznie a Schiller-Vasasnak a Vienna Capitals II otthonában a pénteki Erste Liga-bajnokin.

Eredmény – Erste Liga, 15. forduló:

Vienna Capitals II–Schiller-Vasas 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Bécs, 125 néző, vezette
: Berger, Loicht, Riecken, Kocsány

Vienna Capitals: Myllykoski
Pallierer, Satmark – Saari (1), Wolf – Piff
Bauer (2), Grosslercher 1, Kittinger 1 – Artner, Hiltunen, Reyn – Maxa 1, Ranftl, Rohm
Edző: Santeri Heiskanen

Schiller-Vasas: Koitmaa
Bukor, Seregély – Surányi, Tornyai – Bugár, Inglis – Fejes, Oroszi
Csiki, Székely-Mádai, Turbucz – Czakó, Pápa, Szlama – Bödök, Fliszár, Schmál – Lőczi, Rózsa, Szlépka
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, illetve 6 perc
Kapura lövések: 46:42


Bizakodva várta a bécsi mérkőzést a Schiller-Vasas, hiszen a legutolsó bajnokin, Gyergyószentmiklóson jól nézett ki a csapatunk, bátran, és hatékony támadójátékkal bizonyította, hogy képes lehet a bravúrokra. Akkor ez nem sikerült, de a négy lőtt gól „rendben volt”.

A Vienna Capitals ellen pontot szereztünk még a bajnokság harmadik fordulójában, a Vasas Jégcentrumban, most is ebben reménykedtünk. A találkozó előtt közvetlenül azért is fokozódott ez a remény, mert a hazaiak meglehetősen szűkös kerettel vágtak neki a meccsnek, csak három sorral, de úgy, hogy mindössze öt védő állt a rendelkezésükre. A mieink a több meccs után visszatérő Oroszi Álmossal is álltak ki, szóval bizakodhattunk.

Az első harmadban valamivel többet is lőttünk kapura (14:11), de akkor még nem esett gól, nem úgy a 32. percben, amikor Patrik Kittinger révén megszerezte a vezetést a hazai csapat. A Vasasból különösen Turbucz Martin volt lövőkedvében, de Bukor Rajmund és Csiki Attila is gyakran próbálkozott, sajnos, sikertelenül, miközben Joni Mikael Myllykoski jól védett a bécsi kapuban. A második harmad végén egy bunyó alkalmával Fliszár Zalánt is kiállították, de ezzel együtt két hazai játékost is, így előnyben kezdhettük a harmadik harmadot.

Kár, hogy ezzel nem tudtunk élni, és telt, telt az idő, nem tudtunk hatékonyan, de legalábbis gólérzékenyen támadni. S ennek végül kellemetlen vége lett, merthogy ugyan emberelőnybe kerültünk alig 5 perccel a vége előtt, nem sokkal később Fejes Nándort is kiállították, a Vienna pedig kihasználta, hogy ismét egyenlő volt a létszám, Julian Grosslercher megduplázta az előnyt.

Hiába kért aztán időt Ladányi Balázs és hozta le a kapust, nem tudtunk szépíteni, sőt, Alexander Maxa megadta a kegyelemdöfést is: 3-0 a vége.

Legközelebb hétfőn játszik a Schiller-Vasas, méghozzá a Vasas Jégcentrumban, a Corona Brasov ellen.


Hirdetések