Jenkei Dániel, 2018.10.26. | Karate

Újabb két versenyen bontogatták szárnyaikat a legfiatalabbak.

A kezdő- és utánpótlás karatésok számára kifejezetten fontos a versenyzés. A barátságos, támogató hangulatú viadalokon a gyerekek az edzéseken túlmutató, izgalmas környezetben adhatnak számot a tudásukról, gyakorolhatnak a nagyobb versenyekre, és ami a legfontosabb: sikerélményeket szerezhetnek.

Október elején a kezdők két versenyen is bizonyíthattak: október 6-án a szekszárdi Cikádor Kupára utaztunk, október 14-én pedig az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban megrendezett Kodomo Kupán vettünk részt.

A Cikádor Kupát a bátaszéki karatésok szervezik meg minden ősszel. A jó hangulatú verseny az évek során egy igazi vasasos csapatépítő programmá vált: rendszerint közösen busszal utazunk le Szekszárdra, egész nap együtt vannak a gyerekek, mindenki szurkol a csapattársainak.

Idén az eredmények sem maradtak el: Bán Dominik, Borsos Alexa és Lipcsey Dorottya ezüstérmet, míg Árkos Olivér, Barta Domonkos, Gábor Dorián, Kohlhoffer Katalin, Kolman Ákos, Légrádi Lola, Lipcsey Eszter, Pásztor Zsombor, Steiner Dávid és Szabados Máté bronzérmet szerzett.

Az érmek még szebben csillognak, ha belegondolunk, hogy a legtöbbjük haladó kategóriában született, és olyan versenyzők lettek érmesek a haladók között, akik ezelőtt csak kezdőben indultak.

A Kodomo Kupa más jellegű viadal, itt olyan kezdő karatésaink is részt vettek, akik eddig csak háziversenyeinken indultak el. Sokaknak ez volt az első komoly versenye, minden karatés éremmel térhetett haza, így ez valamennyiük számára nagy élmény volt.

Aranyérmes lett: Bán Dominik (aki két kategóriában is a dobogó tetejére állhatott), Bóka Bence, Borsos Alexa, Czudor Olivér, Eckl Balázs, Hetesi Balázs, Nádudvari-Kiss Ambrus, Nagy-Rahim Shakira, Steiner Dávid, Szabados Máté és Vida Médea. Ezüstérmes lett: Blága Miró, Dézsi Csaba, Halász Tamás, Lipcsey Dorottya, Lipcsey Eszter, Pásztor Zsombor, Péter Márton, Pető Gergő, Vida Tibor és Zsoldos Máté. Bronzérmes lett: Bartos Benedek, Kántor Kevin, Kolman Ákos, Légrádi Lola, Magyar Tamás, Mészáros Maja, Nagy Gergely, Szuper Dóra, Vízvári Gergő és Zámodics Réka.

A kezdő- és utánpótlás versenyzőink a két szeptemberi külföldi megmérettetés (Csáktornya és Kranj) után láthatóan nagy lendületet kaptak, és remekül teljesítenek a hazai mezőnyben.

Nagyon örülünk, hogy ilyen jó formában vannak, és biztató a jövőre nézve, hogy sokan a haladók között értek el kimagasló eredményeket. Novemberben következik a WKF Diákolimpia, mely ennek a korosztálynak a fő versenye lesz.

Hogyha az októberi formájukat hozzák a gyerekek, már biztos, hogy elégedettek leszünk…


Hirdetések