Dobos Sándor, 2018.10.24. | Judo

Remekül végződött a szombathelyi korosztályos országos bajnokság a Budai Judo Akadémia növendékei számára. De lett érmünk az ifi-B országos bajnokságon is.

Kurtács Zsófi, Korányi Laura és Gécs Kristóf is aranyérmes lett a diák országos bajnokságon, de rajtuk kívül is nagyszerű mérleggel zárt a Vasas, hiszen a budapesti klubok közül a legjobban szerepelt az ob-n.

Korányi Miklóstól kértünk egy rövid összefoglalót.

„Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Azt szoktam mondani, ha egy versenyző egy küzdősportban az első három helyezett között tud lenni, az egy nagyon szép eredmény. Nekünk most ebben volt részünk. Sajnos két döntőt elveszítettünk, de nem vagyok telhetetlen. Úgy érzem, ezek az eredmények jó visszaigazolások a munkánkat illetően. A fiúknak rendeznek majd hamarosan serdülő B-bajnokságot, ott is számítunk szép eredményekre, a lányoknál Korányi Laurát és Sebestyén Zorát indítjuk majd a serdülő ob-n, nekik nem rendeznek külön B-s bajnokságot, ők majd a két évvel idősebbek között versenyeznek. A Budapest-bajnokságon a legjobb versenyzőink várhatóan pihenőt kapnak, a többieknek viszont egy nagyon jó lehetőség lesz az erejük felmérésére az a verseny.”

Az ifi B országos bajnokságon Bertók Krisztofer bronzérmes lett a közelmúltban, az ob egy fontos állomás volt a győri Európa Kupa-verseny előtt.

Burján László edzőt kérdeztük erről a szereplésről: „Őszintén szólva az aranyéremért mentünk az országos bajnokságra, de talán egy kicsit a tét összenyomta Krisztofert. Voltak nagyon pozitív pillanatok is a versenyen, azt azért tudni kell, hogy a fő cél, hogy a novemberi, győri Európa Kupán jól szerepeljen. A szlovéniai Koroska Openen két meccsig parádésan judózott, aztán volt egy rossz mérkőzése, a 3. helyért pedig egy orosz srác ellen maradt alul szoros küzdelemben”.

A Budai Judo Akadémia egyébként egy nagy igazolást is magáénak tudhat, a 21 éves Sárhegyi Gábor nálunk folytatja, jövőre az U23-as Európa-bajnokságon való éremszerzést célozzák meg Burján Lászlóval.


Bertók Krisztofer a bronzéremmel

A hétvégén rendezik egyébként meg az ifi csapatbajnokságot Cegléden, ahol a Vasas kis csapata egy „felemás” társasággal vesz részt, hiszen a küldöttség egy része még serdülőkorú judós lesz – ezzel együtt a pontszerzés meglehet majd.

Eredmények – Diák országos bajnokság, Szombathely

Aranyérmesek:
Kurtács Zsófi – diák „B” 49 kg
Korányi Laura – diák „A” 50 kg
Gécs Kristóf – diák „A” 54 kg

Ezüstérmesek:
Mogyorósi Máté – diák „A” 41 kg
Kiss Szabolcs – diák „B” 41 kg

Bronzérmesek:
Sebestyén Zora – diák „A” 41 kg
Kohut Vince – diák „B” 60 kg
Dobos Fülöp – diák „A” 38 kg

5. helyezett:
Barkóczi Szabolcs – diák „A” 38 kg

7. helyezett:
Magyar Boldizsár – diák „A” 60 kg

Ifjúsági „B” országos bajnokság:

Bronzérmes:
Bertók Krisztofer – -81 kg


Hirdetések