Dobos Sándor, 2018.10.24. | Jégkorong

Négy győzelemmel és mindössze egy fehérvári vereséggel áll a tabella harmadik helyén U14-es csapatunk, de az eredményeknél sokkal fontosabb a fejlődés. Márpedig halad előre a céljai felé a társaság.

Nagy László vezetőedzőt kértük arra, hogy adjon egy kis helyzetjelentés a srácok eddigi szerepléséről. Csapatunk legutóbb az Újpest otthonában nyert 4-2-re, stabil, erős társaság a miénk.

„Azt jól tudjuk, a szezon előtt is tudtuk, hogy a 2005-ös korosztályunknak van egy nagyon erős magja. Ugyanakkor nem helyezésekben tűztünk ki célokat a mostani szezonra, sokkal fontosabb, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek, illetve a csapattaktikai dolgok tekintetében is megfogalmaztuk, honnan hová szeretnénk eljutni. Jól ismerjük a játékosokat, tehát tudjuk, hogyan indultunk, és igyekszünk őket felkészíteni arra, hogy a következő szintet is meg tudják lépni. Természetesen minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy szeretnénk megnyerni, de mindig a játék képét figyeljük, az összképet, mennyire dolgoznak egyre érettebben a gyerekek. Akkor vagyunk elégedettek, ha sok olyan elem visszaköszön a mérkőzéseken, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk. Aztán, hogy a bajnokság végén mire lesz elég ez az igyekezet, meglátjuk. Nagyon sok erős csapat van, lesznek olyanok, akik csalódottak lesznek az alapszakasz végén. Jónak tartom a bajnokság lebonyolítását, mert az alapszakasz végén lesz felső- és alsóház, így a felsőházi csapatok, reméljük, mi is, már csak erős ellenfelekkel találkoznak” – összegzett Nagy László, akinél arról is érdeklődtünk, hogy ízlik neki a vezetőedzői szerep.

„Jól érzem magam, szeretek a gyerekekkel foglalkozni, már dolgoztam velük, megkedveltem őket. Jó látni a fejlődésüket, és amiatt is szerencsés vagyok, hogy a stábban is jó a munkamorál, a hangulat. Mindannyian hasonlóan gondolkodunk, egy irányba haladunk, ez jó jel a következő időszakra” – tette hozzá a Vasas SC U14-es csapatának vezetőedzője, akinek a munkáját Fekecs Norbert, Perczel Gábor és Kukucska Balázs segíti.

A Vasas SC U14-es együttesének eddigi eredményei az A-bajnokságban:

Vasas SC–Dunaújvárosi Acélbikák 9-1 (1-0, 5-1, 3-0)
FTC-Telekom–Vasas SC 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Vasas SC 6-4 (3-1, 3-2, 0-1)
Vasas SC–MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) – h. u.
UTE–Vasas SC 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)


Hirdetések