Dobos Sándor, 2018.10.20. | Vízilabda

A VasasPlaket 16-6-os vereséget szenvedett az élvonalbeli vízilabda-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén.

Eredmény – E.ON OB I, 2. forduló:

Szolnoki Dózsa – VasasPlaket 16-6 (6-3, 3-0, 3-1, 4-2)
Szolnok, vezette: Fodor, Pásztor

Szolnok: Kardos – Bátori 1, Zalánki 3, V. Rasovic 1, Prlainovic 2, Lazic, Jansik D. 2. Csere: Angyal 4, Szatmári 2, Kis G. 1, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics

Vasas: Jónás – Bencz, Miklós, Hegedüs, Simon H. 2, Takács, Halek 2. Csere: Dévai (kapus), Szabó B. 2, Mátyók, Sélley-Rauscher, Hőna, Major. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/6, illetve 2/5
Ötméteresek: 1/1, illetve –


Nagyon vérmes remény lett volna a VasasPlaket győzelme, ennek ellenére abban bízhattunk, hogy szoros meccsre kényszerítjük az előző kiírás ezüstérmesét. Az első negyedben három gólig jutottunk, ez jól hangzik, az már kevésbé, hogy hatot kaptunk, illetve a további három negyedben épp hármat szereztünk még. A vége tízgólos különbség, majdnem annyi, mint az első körben, amikor 17-6-ra nyert az OSC a Vasas ellen.

No, de tudtuk, hogy ez a két kör még nem rólunk szól majd, ugyanakkor a harmadik fordulóban, Debrecenben már nagyon fontos lesz a pontosabb, hatékonyabb játék.

Földi László vezetőedző így összegezte a meccset:
„Tudtuk, hogy a két csapat nem egy szinten van, természetesen, bármennyire is nehéz ezt elfogadni, de mi tanulni jöttünk ide. A Szolnokban olyan játékosok szerepelnek, akiktől rengeteget lehet tanulni, nálunk pedig olyan fiatalok, akiknek erre szüksége van. A Szolnok nagyon erős, nagyon fegyelmezetten játszott végig. Körülbelül most ezen a napon ekkora különbség volt a két csapat között.”

Jónás György, a VasasPlaket kapusa:
„Nehezen lendültünk bele, de a második negyedtől nagyjából sikerült a védekezést összerakni. Kristóf jól szállt be a meccsbe, gratulálok neki. A negyedik negyedben aztán megint úgy tűnt, hogy elfáradtunk, a Szolnok dominanciája kiteljesedett. Voltak elöl és hátul is pozitív dolgok, aminek azért lehet örülni.”


Hirdetések