Dobos Sándor, 2018.10.19. | Jégkorong

Második brassói fellépésén is vereséget szenvedett a Schiller-Vasas HC az Erste Ligában.

Erste Liga, 13. forduló:

Corona Brasov (romániai) – Schiller-Vasas HC 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)
Brassó, 600 néző, vezette: Ivanov, Paul, Bandi

Brassó: Tőke
Peretiagin (2), Carlson (1) – Clarke (2), Dorofeev 1 – Nagy I., Bors H. – Mihály E. (1), Bíró O.
Tendler 1, Gliga (1), Lidhammar – Péter (1), Tranca 2, Zsók (1) – Bíró M., Molnár Zs., Bíró G. – Mihály Á. 2, Borisenko (1), Molnár Z.

Schiller-Vasas HC: Koitmaa
Bukor, Bálint – Tornyai, Surányi – Seregély, Inglis – Rózsa
Csiki, Székely-Mádai, Turbucz – Gágyor, Schmál, Szlépka – Fliszár, Varga T., Bödök – Szlama, Czakó, Pápa
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, illetve 4 perc


Az októberi négynapos túra nem indult a legjobban, a mieink nem tudták megismételni a Brassó elleni hazai teljesítményüket, amikor csak hosszabbítás után kaptak ki az erős riválissal szemben. Akkor 3-1-re is vezettünk, most viszont nem sikerült betalálni Tőke Zoltán kapujába. A hivatalos statisztika szerint 23 lövéssel próbálkoztunk, a Brassó 52-vel.


Fotók: Corona Brasov

Volt egy-két fájó találat, az első ilyen a második hazai gól volt, amit 5 másodperccel az első harmad vége előtt ütött Mihály Árpád (mellesleg az első gól is bosszantó volt, elvégre emberelőnyben voltunk) – teljesen más 0-1-ről vagy 0-2-ről pihenőre vonulni. Két harmad után még csak 3-0 volt az állás, de a Brassó végül megduplázta a különbséget a mérkőzés végére.

Vasárnap Gyergyószentmiklóson játszunk.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: „Szerettük volna azt a játékot nyújtani, amit pár hete Budapesten, de nem tudtuk. Túl puhányak voltunk ma este, nem tudtuk megnehezíteni az ellenfél dolgát, könnyen megadtuk magunkat. Fiatal csapat vagyunk, ez az oka a játékunk hullámzásának. Nem tudunk 60 percen keresztül ugyanazon a magas szinten játszani. Gratulálok a Brassónak!”


Hirdetések