Jenkei Dániel, 2018.10.18. | Klub

A Szőke Szikla saját szemével győződhetett meg arról, hogy szépen halad az új Illovszky-stadion építése.
 

Lassan hagyománnyá válik a Vasasnál, hogy Markovits László klubelnök stadiontúrára invitálja a Vasas család tagjait az épülő Illovszky-stadionba, legyen szó szurkolókról, vagy éppen a korábbi sikeres labdarúgókról, akik legutoljára februárban tekintették meg nagy létszámban az építkezést.

Mészöly Kálmán, a Vasas életműdíjas ikonja betegsége miatt akkor nem lehetett ott a régi társakkal, így számára most jött el az idő, hogy felesége, Bardi Gyöngyi és fia, Mészöly Géza társaságában megnézze a Vasas készülő otthonát.

Sőt, a bejáráson kezébe vehette azt a labdát is, amellyel anno a chilei Hexagonál-kupán játszottak nagy mérkőzéseket.

Itt még öngólt is szívesen rúgnék” - mondta elismerően a stadion falai között a Szőke Szikla, aki többek között négy vasasos bajnoki cím tevékeny részese volt játékosként. Akkor pedig mintha könny is csillant a volna a szemében, mikor Markovits Lászlótól megtudta, egymás mellett lesz majd a róla és Farkas Jánosról elnevezett szektor.

 „Az, hogy a Kormány a Vasas Sport Clubot kiemelt fővárosi egyesületként kezeli, és többek között új stadionunk épülhet, a múlt nagy sikereinek is szól. Mészöly Kálmán azok közé tartozik, akik rengeteget tettek azért, hogy a Vasas ilyen presztízsű egyesületté váljon. Nagyon örülök, hogy ma lehetőségünk nyílt neki is bemutatni az épülő stadiont, jó érzés volt együtt látni őket feleségével, Gyöngyivel, aki szintén nagyszerű sportolónk volt, és kisebbik fiával, Gézával, akiről mindannyian tudjuk, hogy ezer szállal kötődik a Vasashoz.  – mondta el Markovits László, a Vasas SC elnöke.

De nemcsak a Szőke Szikla volt ott az új Illovszky-stadionban, hanem Bolyó Judit, a Vasas Pasarét Kft. ügyvezetője is, aki korábban Farkas Balázzsal közösen rengeteget áldozott klubunk utánpótlás labdarúgásáért, illetve Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadéma új többségi tulajdonosa, aki a jelent és a jövőt képviselte a csütörtöki bejáráson.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések