Dobos Sándor, 2018.10.17. | Kosárlabda

Ezúttal nem sikerült bravúrt elérni Szabolcsban, pedig az előző szezonban szép emlékeink vannak a nyíregyháziak elleni mérkőzésekről.

Eredmény – NB I/B Piros-csoport:

Nyíregyháza Blue Sharks–Vasas Akadémia 71-50 (23-14, 18-10, 17-15, 13-11)

Nyíregyháza: Bus 5/3, Czura 32/21, Fazekas 6/3, Bazsó 7/3, Tóth 6. Csere: Locke 7/3, Czinger 3, sitku 4, Mokánszki 1, Oláh, Demeter, Szondi. Vezetőedző: Siska János

Vasas Akadémia: Moravcsik 8, Katona 6, Boros 12/3, Kelenföldi 2, Andrássy 7/3. Csere: Steier 3/3, Kovács, Kozma 3, Csík Roland, Csík Richárd 6, Gászner 3, Kódor. Vezetőedző: Faragó Péter


Faragó Péter vezetőedző többször is jelezte a szezon előtt, hogy nem szabad kiindulni a tavalyi menetelésből, a közvetlen vetélytársak és a többiek is erősítettek, míg a Vasas Akadémia kerete lényegében nem változott. A bajnoki ritmus felvétele sem egyik pillanatról a másikra sikerül, mindezek fényében tudtuk, hogy olykor egy-egy vereség sem lehet meglepő. Az étvágy és az elvárások persze nagyok, a srácoknak ezt az egész szezon során kezelniük kell.

Nos, a negyedik fordulóban Nyíregyházán esett meg az, ami talán az elmúlt időszakban igazán egyszer sem: nem nagyon volt esélye csapatunknak a rivális ellen. Csak 50 pontot szereztünk, ezzel általában nem lehet mérkőzést nyerni, a hazaiak végig uralták a játékot, az első negyedben megszerzett kilencpontos előny már előrevetítette, hogy lendületből lehozzák a meccset, amelyen például Czura Attila 7 darab triplát szórt (nemrég csapatkapitányunk, Katona Róbert is képes volt erre, ő az MTK Törökbálint ellen dobott 21 pontot a vonalon túlról).

A nyíregyházi vereséggel 50 százalékos jelenleg a Vasas Akadémia mérlege a bajnokságban, hiszen a Budafokot és az MTK-t sikerült legyőzni, de a Honvéd ellen 7 pontos vereséggel zártunk.

Legközelebb szombaton, 16 órakor játszunk, akkor a Nagykőröst fogadja csapatunk a Sport11-ben.


Hirdetések