Dobos Sándor, 2018.10.12. | Jégkorong

A Fehérvári Titánok 8-3-ra győzött a Schiller-Vasas HC otthonában, az Erste Liga 11. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Eredmény - Erste Liga, 11. forduló:

Schiller-Vasas HC-Fehérvári Titánok 3-8 (1-2, 0-4, 2-2)
Vasas Jégcentrum, 200 néző, vezette: Kókai, Pálkövi, Kövesi, Mizsák

Vasas: Koitmaa (Tóth B.)
Bugár, Seregély (1) – Surányi, Tornyai – Bálint (1), Bukor – Inglis 1, Kedves
Csiki 1 (1), Székely-Mádai, Turbucz (1) – Czakó 1, Schmál, Szlama (1) – Bödök, Szlépka, Varga T. – Gágyor, Hegyi, Rózsa
Edző: Ladányi Balázs

Fehérvári Titánok: Szeles
Beukeboom (1), Sándor (2) – Reiter, Vas M. (1) – Kiss R. (1), Szabó B. – Erdély, Imre 1
Kiss P. 3 (3), Lewis 2 (2), Mihály Á. 1 (2) – Bennett 1 (1), Mazzag, Vizi – Balogh B., Hamvai, Péter – Almási, Buzás, Nagy Á.

Kiállítások: 12, ill. 2 perc


A tempó hiányzik. Fejben nincs itt a csapat. Ezeket az okokat sorolták többen is a második harmadban, amikor sorra kapta a Schiller-Vasas a gólokat a Fehérvári Titánok ellen, az Erste Liga 11. fordulójának pénteki mérkőzésén. Pedig nem erre számítottunk, hiszen a fehérváriak közvetlen riválisnak számítanak, legalábbis az eddigi eredményeket és a vélt erőviszonyokat tekintve mindenképpen. A mieink keretében először volt ott Kedves Richárd a MAC kölcsönjátékosaként, és visszatért a Vasasba Bukor Rajmund is egy hosszabb szünet után.

Inglis Ákos még szépített egy váratlanul ellőtt koronggal az első harmadban, de a második valahogy nagyon nem sikerült, 4-1-nél kapust is cserélt Ladányi Balázs. Persze nem sikerült az első harmad sem, hiszen nagyon gyorsan kaptunk két gólt, a 6. percben már 0-2 állt a táblán, nagy lendülettel állt a meccsbe a vendégcsapat. A koncentráció hiánya azon is tetten érhető volt, hogy a második és aztán a harmadik szakasz első pillanataiban is gólt kaptunk, ez nem a mi esténk volt.

A fehérváriak első sora - sajnos ezt ki kell mondani - parádésan kihasznált minden adódó lehetőséget, Kiss Patrik például a harmadik harmad elején már 3 gólnál és 3 gólpassznál járt. Aztán nem sokkal később megmutattuk, hogy szép támadást mi is tudunk vezetni, Czakó Barna érkezett Bálint Tamás közvetlen passza után, aktívabbak voltunk elöl. 7 perccel a vége előtt Csiki Attila indult meg, lövése után felpattant a korong, majd Szeles kapujába, 3-7-re szépítettünk, de a vendégek nem engedték, hogy legalább az egyik harmadot megnyerjük, a vége 3-8.

Folytatás hétfőn, a Hokiklub Budapest ellen, azt a mérkőzést közvetíti majd az M4 Sport.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: "A mai meccsen háromszor ragadtunk be az öltözőbe, minden harmadot kapott góllal kezdtük. Ráadásul később is ajándékoztunk pár könnyű gólt az ellenfélnek, ma nem voltunk egy súlycsoportban. Egy kicsit megnyomta a csapatot a teher, hogy sokan ma győzelmet vártak tőlünk. El kell felejteni ezt a mai kudarcot, hétfőn új nap, új meccs, amelyiken szeretnénk javítani."


Hirdetések