Jenkei András, 2018.10.12. | Röplabda

A Magyar Kupa  legjobb nyolc csapata közé jutásért vívott párharc első felvonásán, egyértelmű mérkőzést nyert meg a Vasas Óbuda, a TFSE-vel szemben.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
TFSE – Vasas Óbuda 0-3 (-16, -8, -8)
Győri út, 100 néző.

Vezette: Pőcze, Nagy L.

TFSE: Szabó Á., Poór 1, Ambrus 3, Horváth Z. 4, Zgyerka-Édes 4, Villám Cs. 5. Csere: Boller, Dobrovits (liberók), Németh J., Oláh D. 1, Rácz 1, Veress 4.
Vezetőedző: Molnár István

Vasas: Szabó A. 6, Ana Tiemi, Kostelanská 8, Ambrosio 7, Villám L. 8, Török 7. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály 2, da Silva 5, Durst A., Dioti 1.
Vezetőedző: Jakub Gluszak

Az összecsapás előtt valószínűleg kevés hozzáértőben ébredtek kétségek a kupapárharc végkimenetelét illetően, persze régi a szabály, az esélyeket a pályán kell valóra váltani…
A Vasas Óbuda nem hibázott szerda este a Győri úton, a lányok magabiztosan, három szettben múlták felül a vendéglátó TFSE-t. A győzelem nem nagyon hagy nyitott kérdést az október 31-i visszavágó alakulásával kapcsolatban.
A legjobb hírnek pedig már a mérkőzés előtt örülhettünk, hiszen játékra jelentkezett portugál centerünk, Nuria Lopes da Silva, aki öt ponttal vette ki részét a győzelemből.
Vasárnap délután viszont biztos, hogy jóval nehezebb feladat vár a mieinkre, hiszen az az UTE látogat a Folyondár utcába, akik egy héttel ezelőtt 3:0 arányban győzték le a az elmúlt években idehaza egyeduralkodó Békéscsabát...

fotó: Vasas Attila


Hirdetések