Dobos Sándor, 2018.10.10. | Curling

A Nagy Laura, Spiller Emilio kettős győzelmével ért véget a vegyes páros curlingesek B-ligás küzdelemsorozata, amelyet a hétvégén rendeztek a Kamaraerdei Curling Klubban. A Vasas színeiben induló fiatal páros így decembertől az A-ligában bizonyíthat.

Bár a csoportkörben a végül második és harmadik helyezettől is vereséget szenvedett még a Jakab Zoltán által felkészített Nagy, Spiller páros, a legfontosabb mérkőzéseken jobbak voltak náluk. A rájátszásban először a Nagy Lola Olimpia, Kárász Raul párost győzték le 14-10-ra, majd jött a Sövegjártó Petra, Kispataki Viktor duó elleni 6-5-ös siker, végül a döntőben a Halász, Ézsöl párossal szemben elért 8-6-os győzelem – és az elsőség. Az A-ligába egyébként a második helyezett páros is feljutott.

Spiller Emiliót, a páros egyik tagját – aki két hét múlva még csak 17. születésnapját ünnepli majd, mellesleg Laura is csak 16 éves – kértük meg, hogy foglalja össze a verseny lényegi történéseit, és beszéljen arról is, mennyire volt benne a pakliban ez a jó szereplés.


Spiller Emilio, Nagy Laura és Jakab Zoltán

„Érdekes, mert az ob után eszembe jutott egy nyári pillanat. Augusztusban egyszer csak rám írt Laura: „Na, akkor most megnyerjük a B-ligát!” Végül tényleg így lett, de azért az alapvető célunk az volt, hogy feljussunk az A-ligába. Mikor kiírták a versenyt, kicsit meglepődtünk, hogy csak négy csapat indul, nyilván ezután egy kicsit reálisabbá vált a feljutás is. Annak ellenére, hogy a Halázs-Ézsöl páros például már játszott az A-ligában, bronzérmük is van onnan, szóval erős ellenfeleink is voltak. A torna eleje nem úgy jött össze, ahogy terveztük, az első két mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Szombaton aztán először egy kicsit könnyebb meccsünk volt, itt tudtunk gyakorolni, visszajött sok minden, megjött az érzés, ami kellett a folytatásra. Vasárnap már egész jó hangulatban mentünk ki, ezek már szoros, kiélezett meccsek voltak, de jó formába lendültünk. A délelőttinek nem szabadott volna annyira szorosnak lennie, de végül így alakult, a döntőben pedig az első félidő volt jobb, a másodikban nehezebben tudtunk játszani. De végül mégis nyertünk, és nagyon boldogok voltunk, hogy az A-ligába jutottunk.”

Az A-ligás bajnokságot majd decemberben rendezik, de addig is akad még feladata Emiliónak.

„Jó bemelegítés volt ez a torna, az A-ligában az lesz az egyértelmű célunk, hogy fent is maradjunk ott. Van még addig időnk edzeni és gyakorolni. Sok edzőmérkőzést is játszunk majd A-ligás csapatok ellen, illetve a heti egy közös edzésünk mellett továbbiak is lesznek. De mindketten végzünk egyéni edzéseket is, és a mentális felkészülésre is figyelünk. A junior válogatott keretnek tagja vagyok, két hét múlva lesz egy válogató verseny, a vasasos mellett van még egy induló csapat, amelyik szeretne kijutni a junior B világbajnokságra, amit majd Finnországban, Lohjában rendeznek. Hasonlóak az erőviszonyok közöttünk, mindkét csapat 3/4-ed részben tapasztaltabb versenyzőkből áll, szóval izgalmas lesz, remélem, nekünk sikerül kvalifikálni magunkat a vb-re. Készülünk mentálisan és a játékstratégiánkat illetően is” – tette hozzá a Vasas fiatal tehetsége.

Eredmény – curling vegyes páros ob, B-liga:

1. Nagy Laura, Spiller Emilio
2. Halász Csilla, Ézsöl Gábor
3. Sövegjártó Petra, Kispataki Viktor
4. Nagy Lola Olimpia, Kárász Raul


Hirdetések