Dobos Sándor, 2018.10.09. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia hét ponttal kikapott a Budapesti Honvéd ellen az NB I/B Piros csoportjának hétfői derbijén.

Eredmény – NB I/B, Piros-csoport, 1. forduló (elhalasztott mérkőzés):

Budapesti Honvéd SE–Vasas Akadémia 73-66 (25-28, 5-11, 23-13, 20-14)

Honvéd: Horváth Á. 16/6, Szalay 16/3, Mucza 12, Stefán 9, Pintér 8/3. Csere: Fülöp 10/6, Kováts R., Debreceni, Bea, Martinez 2, Valerio. Vezetőedző: Puskás Artúr

Vasas: Moravcsik 5/3, Boros 18/6, Katona 17/9, Andrássy 11/3, Kelenföldi 6. Csere: Kozma, Barócsi 2, Kovács 5, Csík Ricsi 2, Meződi, Koflanovics. Vezetőedző: Faragó Péter


Igazi presztízsmeccs volt a hétfői, amelyet többszöri halasztás után rendeztek végül meg. A mieink az elmúlt bajnokság második felében gyakran, de az MTK elleni, már az új szezonban lejátszott mérkőzésen is képesek voltak vesztes helyzetből visszajönni, most ez a Honvéd ellen nem sikerült.

Ugyanakkor mind fizikálisan, mind mentálisan egyenrangú partnerei voltak a Honvédnek, a Vasas vezetőedzője a kosárlabda szövetség weboldalán elmondta, büszke a fiatalokra, a csapatra, elégedett a játékkal.

Faragó Péter vezetőedző a Vasas Akadémia weboldalának is összegzett, ennek egy részletét közöljük:  
„A mérkőzés összképét tekintve ragaszkodtunk a megbeszéltekhez és taktikailag is fegyelmezettek voltunk, egy félidőig azt játszottuk, amit kell. Sajnálom, hogy nem sikerült, a meccsben egy simább győzelmünk is benne volt, benne is maradt. Amit az MTK ellen sikerült megmentenünk, itt nem tudtuk. Az ellenfélben akadtak jó, mondhatni nem várt teljesítmények, amik egy ilyen meccsen döntőnek bizonyultak. Csütörtöktől a hétvégét is teljesen beáldozva elkezdünk foglalkozni a Nyíregyházával, akik úgy tudom, hogy első vereségük után már erősítettek egy légióssal is. Visszatérve a meccsre, gratulálok a Honvédnak a győzelemhez, a csapatomnak pedig azt üzenem, hogy kikaptunk ugyan, de nem vesztettünk. Tanulunk belőle.”


Hirdetések