Dobos Sándor, 2018.10.09. | Klub

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány negyedik alkalommal ítélte oda a Szepesi- és az Östreicher-díjat, utóbbit a Vasas legendás Ezüstcipős labdarúgójának özvegye, Gazdag Judit vehette át.

Az Östreicher Emilről – Puskás Ferenc egykori játékosügynökéről, a Real Madrid korábbi elnökének, Santiago Bernabeunak a tanácsadójáról, az 1956-os Bp. Honvéd, valamint a 1980-as évek magyar válogatottjának menedzseréről – elnevezett díjat már elhunyt nagy labdarúgók hozzátartozói kapják, akik a háttérből járultak hozzá sportoló családtagjuk sikereihez.

Ebben az évben a Vasas legendás, 36-szoros válogatott, Ezüstcipős labdarúgója, a 2014-ben 60 évesen elhunyt Várady Béla özvegye, Gazdag Judit kapta az elismerést.

„A családom, a lányaim nevében köszönöm szépen mindenkinek, aki Bélára és rám gondolt, akik segítettek nekünk” – mondta a díjazott, hozzátéve, hogy nagyon megható számára a díj és az ünnepség is.


dr. Genzwein Ferenc, Gazdag Judit és Markovits László (Fotók: Róth Tamás)

„Az egész Vasas család nevében köszönöm az Alapítvány kuratóriumának és dr. Genzwein Ferencnek, hogy a díj odaítélésekor klubunk egyik legendás játékosának feleségére, Juditra gondoltak. Béla nemcsak nagyszerű játékos, hanem közönségkedvenc is volt a Vasasnál. A mai napig széles körben, nagy szeretettel gondolunk rá, örülünk annak, hogy a nagyszerű pályafutására, amiben nagyon nagy szerepet játszott Judit is, ezzel az újabb díjjal is emlékezhetünk – fogalmazott röviden Markovits László, a Vasas SC elnöke.

A Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány keddi ünnepségén, amelyet a Groupama Arénában tartottak, Vass István Zoltán vehette át a Szepesi-díjat, amelyet a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságíróknak ítélnek. A Magyar Rádió 76 éves riportere négy évtized alatt több mint 1500 futballmeccsről, több tucatnyi kézilabdameccsről, világbajnokságról és olimpiai aranyérmekről tudósított.

(A fotókat Róth Tamás készítette.)


Hirdetések