Dobos Sándor, 2018.10.08. | Vízilabda

Az országos korosztályos bajnokságokban a Ferencváros három győzelmet aratott a Vasas ellen, a serdülő Budapest-bajnokságban is jobb volt a 2-es együttesünknél, az egyetlen győzelmet a másik serdülőcsapatunk aratta a hétvégén.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC–FTC 6-9 (1-3, 1-3, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Vadovics L. 3, Kovács M. 2, Péter L., illetve Várkonyi Á. 4, Vass 3, Nyíri, Böröczky B.

Plézer János vezetőedző:
„A KSI és a Debrecen elleni meccsekhez képest most van értelme végre szakmáról is beszélni. Ez annak is köszönhető, hogy motiváltak voltunk, volt tartása a csapatnak, mentünk előre, a hozzáállásunk más volt. Még mindig kaptunk 2-3 gólt lefordulásból, ha úgy tetszik, ez volt a különbség. Ameddig lesznek ilyen hibáink, nem tudunk egy ilyen kaliberű csapatot legyőzni, ugyanakkor az eredménytől függetlenül úgy érzem, valami elkezdődött. Ha a hozzáállásunk még jobb lesz a BVSC elleni meccsen, küzdünk és hajtunk, akkor elégedett leszek, függetlenül az eredménytől.”

Országos Serdülő Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC–FTC 5-9 (2-3, 0-2, 1-3, 2-1)
Gólszerzők
: Fótos 2, Magyar, Hajzer, Mókus, illetve Spitz 2, Várkonyi Á. 2, Hlogyik, Szabó II, Nyíri, Gulyás, Klár

Pálffy Márton vezetőedző:
„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen tudtuk, hogy nagyon erős csapat a Fradi, a meccs esélyese, mégis, úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy volt keresnivalónk. Nem volt jobb ez a Fradi, de a saját hibáinkból a maguk javára tudták fordítani a meccset. A kiélezett szituációkban megremegtek a kezek, voltak rossz döntések, amit arra vezetek vissza, hogy fejben nem tudunk eléggé ott lenni. Nincs meg az önbizalom, pedig a fiúknak el kell hinnie, hogy egy jó csapatban játszanak. A KSI elleni meccshez képest az utóbbi időszakban sokat léptünk előre. Ha a Fradi elleni játékot a BVSC ellen is tudjuk hozni, és kicsit bátrabbak leszünk, akkor az elég lehet ahhoz, hogy meglepetést szerezzünk. Győzni megyünk a Szőnyi útra.”

Országos Gyermek Bajnokság, 3. forduló:

Vasas SC–FTC 3-19 (0-5, 3-3, 0-5, 0-6)
Gólszerzők
: Tasi, Szűcs L., Sárközy, illetve Szabó B. 3, Árvai 3, Szabó G. 3, Szőke 2, Janoczkó 2, Truszka 2, Keresztes, Gombos, Újvári, Varga V.

Monostori Attila vezetőedző:
„A Fradi egy erősebb csapat, az eredmény alapján nagyon nagynak tűnt a különbség, és nagy is volt, de nyilván nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Sok figyelmetlenség volt ennek az oka. Hegedűs Ákos jól védett a kapuban, a negyedik negyedben, amikor zónáztunk, jobb volt az összkép, akkor már inkább a leúszásokból kaptuk a gólokat. Fejlődnünk kell, a Fradi jóval előrébb tart, mint mi, a játék minden elemében. A következő meccs a BVSC ellen lesz, egy szintén nagyon erős csapatról van szó, remélem, nem kapunk sok gólt, fejlődünk a szoros emberfogásban tovább. Nagyon erős a sorsolás, nem tudjuk még, hogy a velünk azonos képességű csapatok ellen mennyire lesz rendben a védekezésünk. A bosszantó az, hogy nem küzdöttünk eléggé, nem fizikailag múltak felül minket, hanem a butaságaink miatt.”

Budapesti Serdülő-bajnokság, A csoport, 1. forduló:

POLO SC–Vasas SC I 6-8 (2-1, 2-2, 0-3, 2-2)
Gólszerzők:
Kiss D. 4, Györkő, Bereczki, illetve Mintál 3, Gábor M. 2, Vizi 2, Solti

Budapesti Serdülő-bajnokság, B csoport, 1. forduló:

FTC-Telekom–Vasas SC II 13-7 (3-1, 2-3, 5-3, 3-0)
Gólszerzők:
Hlogyik 3, Gulyás 3, Bakos 3, Kovács Z., Madarász, Pipek, Kiss L., illetve Leibinger 2, Lőke, Bebők, Peőcz, Kocka, Bétéri


Hirdetések