Jenkei Dániel, 2018.10.07. | Kézilabda

A hajrára összeomlott, és végül ki is kapott női kézilabdacsapatunk a Szent István SE ellen.

NBI/B Keleti-csoport 3. forduló:

Vasas SC – Szent István SE-OTP Bank 32-33 (15-13)

Vasas: Antóni – Hansághy 2, Kiss, Mester 2, Ivanics 4(2), Takács 3, Szatmári 5. Cs: Tzintzis (kapus), Varjú 7, Németh 4, Szecsődi 4(2), Moharos 1, Hadnagy, Imrei.

Vezetőedző: Varga Márta

Hétméteresek: 7/4 ill. 5/5. , Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc


Nem ígérkezett könnyűnek a szezonbeli harmadik meccsünk sem: a kézilabdaberkekben komoly szaktekintélynek számító Györfi János által trenírozott Szent István SE érkezett vendégségbe az Elektromos-csarnokba.

A vendégek a Kispesttel szemben alulmaradtak, az Orosházát azonban legyőzték a bajnokság elején, mi pedig ugye két győzelemmel vártuk a vasárnap esti partit.

Az első félidőben nem is nyílt szét a meccs, sőt, hátrányban is voltunk többször, csak a szünetre sikerült kétgólos előnyt összeszedni, elsősorban Szatmári Melinda góljainak köszönhetően.

Harcos, pörgős kis meccs volt, de úgy tűnt, a második félidő elején sikerül padlóra küldenünk az ellenfelet: egy darabig minden támdásunkból gólt értünk el, Tzintzis pedig lehúzta hátul a rólót. Össze is jött az öt gól körüli differencia a javunkra, de kisebb-nagyobb hibák miatt nem sikerült teljesen leszakítani a lelkesen játszó vendégeket.

Az utolsó húsz percben aztán valami teljesen megváltozott..

Egyrészt sokat voltunk emberhátrányban, másrészt feltűnően idegessé vált a játékunk: ziccereket és büntetőt is hibáztunk, nem beszélve a védekezésben elkövetett hibákról, és persze az is beszédes volt, hogy Varga Márta kapust cserélt.

Az ellenfél egy gólra is feljött, ám ekkor Varjú Liliána egymaga vette vállára a csapatot, és sorozatos góljaival tartotta a minimális előnyünket.

Ő végül hét találatig jutott, de nem volt, aki felnőjön mellé, így mégis fordítani tudott a Szent István.

A hajrában aztán kaptunk némi kompenzációt a sporiktól, szikrázott az Elektromos, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, még a kettős emberelőny sem volt számunkra elég...

Az utolsó támadásunknál még maradt sansz az egyenlítésre, de Antóni védése után újabb ziccert hibáztunk, így összességében nyugodtan lehetünk önkritikusak: nem feltétlenül szolgáltunk rá a pontszerzésre, a nagyot küzdő Szent István pedig megérdemelte az egygólos győzelmet.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 

 


Hirdetések