Dobos Sándor, 2018.10.05. | Jégkorong

Dunaújvárosban 4-0-ra alulmaradt a Schiller-Vasas HC az Erste Liga 10. fordulójában. Folytatás vasárnap a Brassó ellen, a Vasas Jégcentrumban.

Erste Liga 10. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Dunaújváros, 700 néző, vezette: Loicht, Gangel, Berkesi, Kocsány

DAB: Sevela
Franssila 1, Léránt (1) – Hruby, Mestyán 1 (1) – Lencsés, Szabó D. – Gebei
Nagy M., Turtiainen (1), Uski (1) – Azari 1, Iossafov 1 (2), Tóth G. (1) – Németh P., Saluga, Török V. – Borbás, Makovics B., Pinczés
Vezetőedző: Antti Karhula

Vasas: Koitmaa
Bálint, Bugár – Surányi Zs., Tornyai – Inglis, Seregély – Lőczi
Csiki, Székely-Mádai, Turbucz – Czakó, Schmál, Szlama – Fliszár, Szlépka, Varga T. – Gágyor, Hegyi, Rózsa
Vezetőedző: Ladányi Balázs
Edző: Revák Zoltán

Kiállítások: 12, illetve 22 perc (benne egy 10 perces)


Jártunk már Dunaújvárosban a bajnokság során, a 2. fordulóban 8-2-re kikaptunk a DAB vendégeként, akkor korábbi játékosunk, Garbacz Máté, most viszont Peter Sevela kapott bizalmat a hazai kapuban. Érdekesség, hogy a Schiller-Vasas kapusa, Villem-Henrik Koitmaa pedig tavaly épp a dunaújvárosiaknál védett.

Nos, most nálunk volt dolga, többet vállalkozott az első harmadban – aztán később is – a hazai csapat, de sokáig jól tartottuk magunkat, csak emberelőnyben tudott betalálni a Dunaújváros. Miután Hegyi Dominikot kiállították, fél perc után vezetést szerzett Artem Iossafov, bombagól volt, szó se róla.


Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

A második már szerencsésebb, épp Iossafov lőtt kapura, a felpattanó pakkot kotorta be a kapu tövében Azari Zsolt. A mieinknél ott volt a keretben az Újpestről érkező Schmál Kristóf, a MAC-ból pedig ezúttal Lőczi Árpád erősítette a Vasast.

Paprikás volt a meccs a második szakaszban, a 26. percben Czakó Barna és Miika Franssila bunyózott egyet, 2+2 percet kaptak mindketten. S aztán megint egy bombagól következett hazai részről, nagyon messziről, Fliszár Zalán mellett vállalkozott lövésre Mestyán a 29. percben, majd a 39. percben ismét távolról vették be a kapunkat, akkor Franssila, 4-0.

A végén az volt a kérdés, megszerezzük-e a becsületgólt, ez végül nem jött össze. Pozitívum, hogy a legutóbbi újvárosi meccshez képest hátul nem voltunk annyira „gólerősek”.

Revák Zoltán, a Vasas másodedzője: „Azt a játékot kell játszanunk, amit a harmadik harmadban mutattunk. Az már az volt, amit körülbelül elvárhatunk magunktól. Az első két játékrészben gyengén játszottunk. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy sem a támadás, sem a védekezés nem működik. A kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor nem volt magára hagyva, akkor kiemelkedő volt.”

Folytatás vasárnap, a Corona Brasov ellen, akkor az első hazai győzelem reményében lépünk jégre!


Hirdetések