Dobos Sándor, 2018.10.04. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC az Erste Liga következő fordulójában, pénteken, Dunaújvárosban játszik.

Egy idegenbeli és egy hazai mérkőzés vár a hétvégén a Vasasra az Erste Ligában, pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában kell bizonyítani, vasárnap pedig a Corona Brasov érkezik a Vasas Jégcentrumba. A két csapat ellen eddig nem sikerült pontot szerezni, a bajnokság második fordulójában 8-2-re kikaptunk a dunaújvárosiaktól, míg az első erdélyi túra második mérkőzésén 4-0-ra alulmaradtunk Brassóban – az volt az egyetlen bajnoki, amelyen nem szerzett gólt a Vasas.

A Dunaújváros eddig 5 győzelemmel és 3 vereséggel áll a bajnokságban, ez pillanatnyilag a negyedik helyre elég. A mieink eddig csak a Hokiklub Budapest otthonában tudtak nyerni (akkor hosszabbítást követően), emellett az első körben az azóta remekül szereplő Debrecen otthonában, illetve odahaza a Vienna Capitals ellenében szereztek 1-1 pontot.

A Dunaújváros az egyik legrutinosabb együttes a ligában, nem véletlen, hogy ezt emelte ki Seregély Máté, csapatunk játékosa a meccs felvezetéseként. Máté a MAC kölcsönjátékosaként szerepel a Vasasban, alapember a védelemben, sokat számít rá Ladányi Balázs.

Ott lesz pénteken is a keretben, azt mondja, nem lefutott a meccs, megpróbál minimum pontot rabolni idegenben a Schiller-Vasas HC

A találkozó este 6-kor kezdődik.

Erste Liga, 9. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC, október 5., 18 óra


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Schmál Kristóf bemutatkozhat a Vasasban!
Próbajátékon szerepel a Schiller-Vasasnál a legutóbb Újpesten, korábban a MAC-nál szereplő 22 éves csatár. Amennyiben a papírmunkát sikerül megoldani, Kristóf már pénteken, Dunaújvárosban ott lehet a keretben. Ladányi Balázs vezetőedzőt kérdeztük róla:
„Négyéves első osztályú edzésmunka van mögötte, ebben a tempóban játszik évek óta, ez mindenképp a hasznunkra válhat. Egy nagy munkabírású játékosról van szó, aki sokat hozzáadhat a játékunkhoz. Az érkezése illeszkedik ahhoz a koncepcióhoz, ami az egész szezonunkat jellemzi: lehetőséget adni olyan fiatal játékosoknak, akik máshol nem kapnak elég időt a pályán. Kíváncsi vagyok Kristófra, ha minden rendben lesz az adminisztrációval, akkor bemutatkozhat nálunk pénteken.”
Kristóf – akit Manónak becéznek a hokis társadalomban – az Újpesten eltöltött szűk másfél év kivételével végig a MAC-ban hokizott, kivéve azt az időszakot, amikor a Vasas színeiben játszott a Magyar Kupában.

Hirdetések