Dobos Sándor, 2018.10.02. | Curling

Kanadában (is) hangoltak a lányok az új curlingidényre, a Girling ebben az évben is szeretne a felnőttbajnokság dobogójára állni.

Az elmúlt idényben a felnőtt női csapatbajnokság harmadik helyén zárt a juniorkorú fiatalokkal felálló Vasas SC Girling csapata, a korosztályos bajnokságot „természetesen” megnyerte. Joó Linda, a Girling meghatározó tagja szerint ebben az évben sem lesznek kisebb céljaik – mellesleg a curlingesek évzáróján májusban a Girling nyerte el az Év legtöbbet fejlődő csapata címet. Lindát kérdeztük arról, hogyan készültek fel az új versenyszezonra.

„A nyáron a legfontosabb edzőtáborunk Kanadában zajlott, ahová először egy versenyre utaztunk. Nem volt annyira kiemelt verseny, de azért elég jó meccseket játszottunk, így hasznos volt a torna. Sokat tanultunk, főleg azért volt értelme, mert megnézhettük, hogy Kanadában hogy edzenek, hogyan készülnek. A verseny után egy fejlesztőtáborba mentünk át, itt juniorokkal edzettünk együtt. Technikailag nagyon sokat fejlődtünk, főleg a söprés technikájában. Az volt a jó, hogy nem csak mint csapattal törődtek velünk, hanem voltak egyéni foglalkozások is, az egyéni képzésre is hangsúlyt fektettek” – mesélte Joó Linda.

A kanadai edzőtábor mellett természetesen a szárazedzések is kiemelten fontosak voltak, fiatal versenyzőnk szerint az állóképesség terén sokat sikerült előrelépni.

De mi lehet a cél a bajnokságban?

„Ugyanúgy szeretnénk a felnőtt bajnokságban is dobogóra állni, valamint a junior mezőnyben a legjobbnak lenni. Ha lesz kihívónk, akkor muszáj lesz megnyerni a junior válogatóversenyt, mert az a célunk, hogy a junior B világbajnokságon az első háromban végezzünk” – tette hozzá Joó Linda, aki majd a vegyes páros országos bajnokságon is elindul, Tatár Lőrinccel az oldalán.

A Vasas SC Girling tagjai:

Joó Linda, Bartalus Anna, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina
Edző: Bodor Gábor


Hirdetések