Dobos Sándor, 2018.09.30. | Jégkorong

A Csíkszereda megnyerte a Schiller-Vasas HC elleni idegenbeli bajnokit is, így továbbra is veretlen az Erste Ligában.

Eredmény – Erste Liga, 8. forduló

Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda 3-10 (1-1, 0-4, 2-5)
Vasas Jégcentrum, 500 néző, vezette:
Tímár, Nagy, Molnár M., Bedő

Schiller-Vasas: Koitmaa (Tóth B.)
Bugár, Kováts M. (1) – Surányi, Tornyai – Bálint T., Oroszi – Kiss B., Matusek B.
Csiki, Székely-Mádai, Turbucz – Hegyi (1), CZAKÓ 1, Szlama 1 – Fliszár, Szlépka, Varga T. – Gágyor, MAJOROSS 1, Rózsa I. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Csíkszereda: Onodi
BELOV (2), Papp Sz. – FARKAS T. (3), Shulakov 1 – Flinta 1 (1), Salló – Bors, Györfy
BECZE (2), Részegh T. 1 (1), Valchar 1 – Panov 1 (1), ROKALY SZ. 2, TARATUKHIN 1 (2) – Antal 1, Bíró (2), Fodor (1) – Egyed, Rokaly N., Sándor
Edző: Leo Gudas

Kiállítások: 18, ill. 2 perc


„Van tartása a Vasasnak” – írta az egyik szakportál éppen a Fradi elleni tisztes helytállást követően a mieinkről, és valóban, az élcsapatok közül egyedül a Dunaújváros otthonában szaladtunk bele egy nagyobb arányú vereségbe, egyébként elég jó az összkép és a visszhang is csapatunkkal kapcsolatban. 

Nos, a vagányság köszönt vissza a listavezető, eddig veretlen Csíkszereda elleni találkozó első harmadában is – bátran, sokat korcsolyázva játszottunk. A mérkőzésen egyébként Talmácsi Gábor dobta be a korongot, Szuper Levente szakosztály-vezető előzőleg egy névre szóló Schiller-Vasas-mezt is ajándékozott a korábbi világbajnok motorversenyzőnek.

Bár az első harmad végéhez közeledve megszerezte a vezetést az erdélyi csapat, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet (sőt, a meccs elején át se nagyon engedtük a vendégeket a védőharmadunkba), amit később az is bizonyított, hogy Czakó Barna kiegyenlített még az első szünet előtt.

„Piszkáld ki, piszkáld ki belőle” – halljuk gyakran a Vasas-drukkerekről vízilabda- vagy focimeccseken egy-egy szebb gól után – nos, az igen népes csíki drukkerek is erre a nótára kezdtek rá a vendéggólok után. Bizony, a második harmadban elég sokat énekeltek, ugyanis a szakasz derekára 5-1-re elhúzott a Csíkszereda, sebességet váltottak ugyanis Becze Tihamérék, ezt a tempót pedig nehezebben viseltük. Kapust is cserélt Ladányi Balázs, bejött Tóth Balázs a harmad közepén.

Újabb vendéggól a harmadik harmadban született, gyorsan az elején kettő, viszont 7-1 után pazar góllal szépítettünk, a MAC kölcsönjátékosa, Majoross Barnabás talált be Kováts Máté és Rózsa István átadásából, 2-7. 

A nyolcadikra is válaszoltunk Szlama Dániel révén, így a meccs végéhez közeledve megállapíthattuk, hogy a tartás megint megvolt, ez most erre volt elegendő. Meg kell jegyezni, hogy 16 percet játszottunk emberhátrányban.

A vége 10-3 oda, legközelebb október 5-én Dunaújvárosban játszik a Schiller-Vasas.

Ladányi Balázs vezetőedző (Schiller-Vasas): - Nagyon jól kezdtünk, viszont azt a játékot értelemszerűen nem tudtuk túl sokáig az ellenfélre ráerőszakolni. Építeni lehet belőle. Sajnos, ma ennyi különbség volt a két csapat között, ahogyan Csíkszeredában, úgy most is nagyon puhányak voltunk a saját kapunk előtt. Pozitívum, hogy három gólt lőttünk a listavezetőnek, és az is, hogy voltak elsőmeccses U18-as játékosaink is, gratulálok nekik a helytálláshoz.

Leo Gudas vezetőedző (SC Csíkszereda): - Elégedett vagyok az eredménnyel, de az első harmad nem volt az igazi. A másodikban aztán azt mutattuk a jégen, amit kellett, kifejezetten jól játszottunk. A hazai csapat jól dolgozott, de miután három-négygólos lett az előnyünk, már nem tudott akkor ellenállást kifejteni, mint azelőtt.


Hirdetések